Kuusenkerkkäjuomaa siis tulossa
n. litra kuusenkerkkiä
(omasta kaatotuomion saaneesta pihakuusesta)
sitruuna
n. 4 dl sokeria
reilu kolme litraa vettä
rippunen kuivahiivaa
Ensin liotin kerkkiä vuorokauden vedessä kattilassa (huuhdeltuani hämähäkinseitit ja muut asiaan kuulumattomat pois). Pilkoin sitten sitruunan ja lisäsin myös kuoren keltaisen osan mukaan. Kiehautin koko satsin. Jäähdytin kädenlämpöiseksi ja ripottelin 1/4 lusikallisen kuivahiivaa pinnalle.
Vuorokausi lepuutusta työpöydällä.
Suodattimen läpi kannuun ja sieltä pulloon. Kokeilin kahvin suodatinta ensin. Olipa tosi hidasta! Toisen suodattimen tein puuvillakankaasta. Tukkoon meni sekin lopulta.
Tulos oli kuitenkin erinomaista! Vielä ei juotu kaikkea.
Nyt alkavat kerkät pihakuusessa olla jo niin suuria, ettei uutta satsia enää tänä keväänä saa tehtyä.
Aikaisemmin tein jo muutaman purkillisen kerkkäsiirappia.
Perinteisesti keittämällä tehty siirappi |
Retkipaikan ohjeella kokeilen vielä tätä toista keinoa. Katsotaan syntyykö keittiön ikkunalla valmis tuote?! Nyt vaan niitä aurinkoisia päiviä, kiitos! |
Makoisia juttuja. Ikkunalautaresepti on mielenkiintoiden. Tuloksia odotellessa :)
VastaaPoistaPerinteisestä tuli oikein hyvää! Ikkunalautareseptin toteutumista odotellaan edelleen. Ohjeessa kehotettiin laittamaan ikkunalaudalle auringonpaisteeseen, vaan hyvin säästeliäästi on aurinko näyttäytynyt!😳 Sokeri näyttää tällä hetkellä lähinnä lumisohjolta!
VastaaPoista