tiistai 28. heinäkuuta 2015

Leikisti modisti

Jos tekee oikein pieniä hattuja, ovatko ne hattusia? Onko hattujen valmistuspaikka hattula. Kokeilin kuitenkin täällä varsinaisen Hattulan ulkopuolella, miten askarteluhuopa taipuu pieniksi hatuiksi. Taipui ja ei. Mollie Makes -lehden mukana tulleissa "askartelukylkiäisissä" on ollut mm. huovan palasia, joista ajattelin kokeilla Barbie -kokoisia hattuja. Se akryylihuopa ei oikein taipunut "hattutukin" päälle.

Ensiksi tuli melko tökerö pinkki lierihattu.
Ja toiseksi lähes yhtä korni lippis.

Harmaasta tuli jo hiukan enemmän hattua muistuttava yritelmä.

Sitten kaivoin varastosta punaista vanhaa askarteluhuopaa, jonka materiaali on ilmeisesti viskoosia. Tästä sai väännettyä aikalailla hatun näköisen tekeleen.Kirppislöytö- Barbie pukeutui entisen Kenin, nykyisen englantilaisen lordin vanhaan paitaan ja farkkuihin, hiukset napsaisin poikki. Olivat sen verran latvoista kärsineet ja nuken alkuperäisen kuvan mukaan joutuneet saksien kanssa jo aikaisemminkin tekemisiin. 
Hattutukkina oli pääsiäismunan sisältä löytynyt muovikotelo, joka kooltaan oli juuri sopiva tämän kokoisen nuken päässä pidettävälle hatulle. Huovan kastelin kuumassa vedessä ja varovasti venyttelin "tukille".  Höyryttäminen osoittautui hiukan hankalaksi :) 
Punaiset hatut on tehty yhdestä palasta, harmaaseen venyttelin kuvun, mutta lierit ompelin jälkikäteen erillisestä palasta. Ohutta satiininauhaa koristeeksi ja kotsa päähän!

Kukahan leikkii Barbieilla? Olisi syksyksi hattuja :)

6 kommenttia:

 1. Hei, nähdessäni tämän sinä tulit oitis mieleeni, kurkkaathan linkin taakse:

  http://www.atelier-cherry.com/2012/08/chapeu-para-bonecas.html

  Mukavia hatuntekohetkiä, vaikkei tämä huopainen olekaan :)

  VastaaPoista
 2. Ja vielä vain

  http://www.onesixthwarriors.com/forum/sixth-scale-action-figure-news-reviews-discussion/72303-tutorial-making-felt-hats.html

  nyt huopaisia :)

  VastaaPoista