maanantai 25. helmikuuta 2013

Hyvästi possuvessa!

Sunnuntain hiihtolenkin jälkeen seurasi vessan kasvojen kohotus. Näillä kymmenillähän freesaamisen tarve on jo merkittävä. Talo on jo kolmenkympin paremmalla puolella ja asukas vielä parikymmenta vuotta vanhempi! Nyt siis kohotettiin vessan ilmettä, asukkaan ilme parani siinä samalla. Ainakin suupielet kääntyivät ylöspäin, lopulta!

Vanhasta pikkuhuoneen ilmeestä ei jäänyt dokumenttia. Eipä tullut mieleen kuvata, kun kiukuissani revin vaaleanpunaista ruusuboordia seinistä. Seinien possunpunaiseksi maalattu alaosa ja valkoinen yläosa sekä saumakohdassa jollakin superliimalla kiinitetty boordi olivat olleet paikallaan jo aikaisemmilta omistajilta. Ihan siistit ja ehjät, kunnes seinästä irtosi pala possumaalia ja alta paljastui SINAPIN värinen pohjaväri. Eikä vaaleanpunainen ole koskaan kuulunut lempiväreihini!
Nyt piti tehdä jotakin! Usean "wannabe" tapetoijana toimimisen jälkeen vaatehuoneen laatikkoon oli jäänyt erivärisiä tapetteja rulla jos toinenkin. Oli sinistä muovipinnoitettua puoli rullaa ja toista sinistä "tapettia-jota-en-koskaan-enää-halua-käsitellä" äitini makuuhuoneen rempan jäljiltä. Turhautumisen on aiheuttanut tämä helpoksi mainostettu " liisteri seinään ja vuota päälle" - idea (jonka helppoutta en siis ole oivaltanut). Harvoin olen tapetoidessa hermostunut mistään, tämän tapetin kanssa AINA! Niinhän siinä kävi nytkin, kun paksu paperi liimaantui seiniin ties miten säiliön takana tai kulmissa tai.. tai.. no lähes joka paikassa. Nyt sitä ei onneksi enää riitä kuin paloja askarteluun. Lisäksi löytyi vielä leveää boordia, sopivan sinistä. Ostettu joskus johonkin askartelutarkoitukseen muistaakseni.
Rullista riitti n. 170 cm:n pätkät, kahdelle seinälle tummempaa, yhdelle vaaleampaa. Neljäs seinä käsittääkin lähes kokonaan oviaukon ja siivun kaakelia (joille ei toistaiseksi tehty mitään). Seinien yläosat pesin ja jätin ennalleen. Samoin wc-kalusteet saavat toistaiseksi kelvata. En ryhtynyt putkimiehiä haalimaan, nyt. Lattian puhdistin myös perusteellisesti ja levitin päälle hoitovahan. Kelpaa. Vielä uusi pyyhenaulakko, roskis, matto ja laatikosto. Vanha hylly menee myyntiin. Toivon sen löytävän pian uuden kodin.
Olen tyytyväinen, taidan muuttaa vessaan! Kissat saavat rellestää jatkossa kylppärissä, uusi hieno laatikko ei vessaan mahtunutkaan eikä nyt lirutella seinille, kissapoika!!!


Vaiheessa

poistettu hylly etsii kotia


 Aika valmista!
Väri kuvassa vähän samea? Mutta...
 Olen aika tyytyväinen!2 kommenttia:

  1. Kaunis ja raikas vessa! Tulen koeistumaan tuota pikaa...

    *Sehko*

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa! Laitan sulle uuden pyyhkeenkin uuuteen naulakkoon.

    VastaaPoista