sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Käsitöitä ja vähän kissojakin


Pipon lanka löytyi lankakorista. En luullut sitä enää olleen jäljellä. Neuloin tästä kaulahuivin joskus aikaisemmin viime talvena. Tämän pipon aloitin neljällä silmukalla päälaelta. Lisäsin sitten viisi silmukkaa joka toinen kerros ja lopuksi kaksinkertainen resori reunaan. Pakkasta on riittänyt viikonlopun ajan, joten eiköhän tälle löydy käyttöä. Kuvassa väri on kummallinen, oikea sävy on heleämpi - oikein kaunis!


Pakkasen vuoksi sain vihdoin ommeltua kissankoppaan fleecepäällisen. Kankaanhan ostin jo lämpimien kelien aikaan. Aika tyttömäinen, eikö?


Luukun suojana on kernillä vuorattu läppä. Ei pääse tuuli sisälle sitäkään kautta. Pohjalle päällystin jumppapatjan palan samalla fleecellä. Edelliseen alustaan = tyynyyn oli pikkuinen kaivanut päänsä kokoisen reiän!
Tämän alustan pentunen kantoi nopeasti laatikosta pois ja yritti tietenkin testata kynsiään ja hampaitaan siihenkin!

Kantokopan nostin lattialle, suihkutin Feliwayta sisälle ajatuksena pikkuisen mahdollisuus tutustua kuljetusvälineeseen. Keskiviikkona pitäisi ottaa käyttöön lääkärissäkäyntiä varten. Verikokeisiin menossa, ei onneksi minkään sairauden vuoksi kuitenkaan. Kop kop!!! Terveinä ovat kisut pysyneet. Naudan, kalan ja viljojen poisto ruokavaliosta on tainnut olla oikea ratkaisu.
Kopan ollessa lattialla, näin sen yllättäen lähtevän liikkeelle ja vaeltavan pitkin olohuoneen mattoa, kaatuvan kyljelleen ja luukun keikahtavan kiinni! Pikkuinen oli koiramaiseen tapaansa raahannut sitä pitkin lattiaa ja lopuksi lukinnut itsensä sinne sisälle. Taitava tyttö!


Välillä rauhoitutaan katsomalla luonto-ohjelmia. Tänään oli vuorossa kalastavat linnut, eilen kilpikonnat.

Silloin kun kissat eivät nuku, katso telkkaria, nuku, syö, nuku, käy vessassa, nuku... ne katselevat ikkunoista ulos luonnon luonto-ohjelmia. Oravia, tinttejä, fasaaneita, varpusia... ja tökkivät nenällään ikkunaruutua. Olohuoneen ikkuna oli täynnä kissan nenän kuvia ja lauantaina oli sopiva hetki pesaista jäljet pois.
Tuota noin.... oli siinä ikkunassa näköjään jotakin muutakin!

Ehtaa nokea! Terveisin joulu ja kynttilät!

4 kommenttia:

 1. Varsin mainio kantokopan suojus. Varmasti tarpeen näillä kekeillä jos joutuu ulos menemään.
  Ikkunat ovat kummajuttu. Miten niihin kerääntyykin nokea. Ja varsinkin huoneissa missä poltellaan kynttilöitä.
  Aurinkoista viikkoa toivotellen, Mare

  VastaaPoista
 2. Hieno kantokopan päällinen! Nauratti tuo kopan vaellus... :oD

  VastaaPoista
 3. Kauan tuon kopan päällisen "hautominen" kesti, mutta näillä keleillä oli melkein PAKKO saada tehtyä. Kiitokset kivoista kommenteista.
  Kyllä nauroin minäkin, Paula, tuota kopan ajelua pitkin lattiaa. Pikkulikalla on tapana kanniskella kaikkea mahdollista paikasta toiseen, tämä oli kieltämättä sieltä hevimmästä päästä!

  VastaaPoista
 4. Hieno kantokopan päällinen, oikein nätin värinenkin! :)

  Täällä naureskelin pikku-haukun sattumuksille, ei käy elämä tylsäksi... :)

  VastaaPoista