maanantai 17. elokuuta 2015

Vanhasta uutta
Kirpparilta ostin kesällä pikkurahalla nuken, joka oli muuten melko hyvässä kunnossa edelleen muokattavaksi, vain hiukset oli hoidettu selvittämättömään takkuun. Liekö jotakin "hiustehoitoainettakin" käytetty. Ainakin olivat melko tahmeat!
Ensimmäinen ajatus oli saada tästä vartalo ylimääräiselle nuken päälle ja heittää koko takkupää roskikseen. Eivät sitten tämä vartalo ja se ylimääräpää sopineetkaan yhteen. Ihmeesti silmä valehtelee, Kaulat näyttävät jokseenkin yhtä paksuilta mutta päätä sovitettaessa eivät sitä kuitenkaan ole,
Muokkasin lainalasten opetukseen apulaisen.

Tästä liikkeelle (huom! avustaja ehtii joka paikkaan)

Ensin tukka pois, kasvot puhtaiksi eli silmistä ja huulista värit pois. Hiusten "juurissa" pään sisältä olikin aika nyppiminen, sillä kaulassa oleva aukko oli niin pieni, että kapeakärkisisllä pihdeillä ja pinseteillä oli työlästä työskennellä, jottei repinyt aukkoa.
Uutta tukkaa en sitten ajatellut edes istuttaa, vaan tein nukelle peruukin. Virkkaamalla jostakin ikivanhasta hapsulangasta huopalankatehostein. Entisten hiusten reikiin tein muutamia ompeleita tikkauslangalla. Näihin kiinnitin peruukin, jottei putoa! Nuken päähän ompelu oli kokeilun tulos. Kiehuvalla vedellä kallon sai pehmitettyä, mutta pian se kovettui ennalleen, eikä neula enää mahtunutkaan reiästä. Jostain muistan lukeneeni lämmön varaamiseen käytetyn sellaista lämmitettävää jyväpussia. Sehän toimi! Istuin hellesäässä kuuma kaurapussi sylissä ommellen nuken päähän tukiompeleita! Hehheh! Mukavampaa olisi ollut talvipakkasessa (ehkä sitten uudestaan).

Sitten kasvojen kimppuun.
Maalasin uudet silmät. Pilasin toisen silmän levittämällä siihen vesiliukoista lakkaa ennen kuin akryyliväri oli kunnolla kuivunut. Korjasin silmän uudelleen ja suihkutin fixatiivia päälle. Näin en ole koskaan toiminut. Saa nähdä onko tulos kestävä.


Saanko esitellä:
Metsähaltia
Toinen kaljupää sai istutetut hiukset


Ihmisten peruukkihius oli HIUKAN liian paksua


Pikkunukke lähti leikkeihin, haltia enemmänkin teatterikäyttöön.

Mukavaa elokuun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Very clever - making the costumes is very skilful!

  Helenxx

  VastaaPoista
 2. Oi, olikin paljon luettavaa pitkän tauon jälkeen.
  Haltiasta tuli aivan ihastuttava. Kätevissä ja osaavissa käsissä syntyy vaikka mitä ihmeellistä ihasteltavaa.
  Kissoille terveiset. Asiantuntijoina ne ovat esimerkillisen aktiivisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haltia onnistui minustakin aika kivasti sai myös eskarilaisilta myönteistä huomiota. Kissat ovat tosiaan HYVIN aktiivisia!

   Poista