maanantai 22. joulukuuta 2014

Talvipäivänseisaus

Huomenna päivä on jo taas hiukan pitempi kuin tänään. Sopii minulle. Ulkona on tosi pimeää, lumisadetta odotellaan jälleen kerran. Pakkasta on sentään muutama aste, joten kura ei roisku. Toivon, että vielä saisimme talven lumineen ja pakkasineen. Suksetkin odottelevat varastossa. Ja lumikengät.

Haamu

Pihalla odottelee myös yksi haamu talvea.


Kiedoin Flammentanzin pakkaspeitteeseen odottelemaan kevättä.

Viime kesänä se kukki upeasti ja kasvoi pituutta hurjaa vauhtia ollen syksyllä jo reilun kahden metrin mittainen. Niinpä toivoisin sen selviävän talvesta mahdollisimman vähin vaurioin. Viime talvena se oli vielä niin pieni, että sain sen kaadettua maata vasten ja peitettyä siihen, tänä vuonna ei enää onnistunut (irroittaminen säleiköstä).
Aikanaan ostin ruusun puutarhamyymälästä muutamalla lantilla, oli jo tuomittu kai kompostoitavaksi. Surkea rääpäle!


Jouluksi kotiin
Mummulan mummulan perinteikäs kattokruunu saatiin vihdoin kotiin. Olikin ollut haastetta kerrakseen sen korjaamisessa. Johdot oli uusittu vaikeuksitta, mutta lamppujen kiinnitys oli tehty aikanaan niin eriskummallisella tavalla, että kolmekymmentä vuotta alalla ollut yrittäjä kertoi nähneensä ensimmäistä kertaa tälläisen rakenteen. Käytetyistä varaosista oli kuitenkin saatu tilapäinen apu. Paremmat osat ovat edelleen haussa!
Ja tyylinmukaiset varjostimet tilattu! Teettämisessä menee tovi, kun en tajunnut tilata niitä jo aikaisemmin. :)

Vuosia sitten

Kuusitoista vuotta sitten pitivät silloiset työkaverini minulle läksiäiset kymmenvuotisen yhteisen puurtamisen päätteeksi. Sain heiltä täydennystä astiakaappiini. Parilitraisen kulhon ja neljä pikaria.


Ai että miksi se nyt on ajankohtaista muistella? 
Otin kulhon ensimmäistä (!!!!) kertaa eilen käyttöön! Pikarit ovat vielä kaapissa. Yleensä tulee käytettyä niitä samoja astioita päivästä toiseen ja kaapin perälle voi jäädä piiloon yhtä sun toista. 
Lappaessani eilen kulhoon mansikoita ajattelin, että nyt kuusitoista vuotta täyttävät nuoret eivät olleet edes syntyneet silloin, kun minä piilotin tuon kupin kaappiini. Voi apua!


Leppoisaa joulun odotusta


Nämä kaverit eivät turhia stressaa!

1 kommentti:

  1. I hope you have a wonderful Christmas.

    Hyvää Joulua (hope I said it right!!)

    Helenxx

    VastaaPoista