perjantai 5. joulukuuta 2014

Meillä asuu RIIVIÖ


Kodissamme asuva viides kissanpentu -siis kaikki ovat olleet eri aikaan pentuja, paitsi mummukissa ja sen edesmennyt kaksoissisko, on "pahanteossa" samalla viivalla kuin tuo mainittu kaksoissisko. Tämä sisko onnistui aikoinaan järjestämään olohuoneen tapettien vaihdon aika ajoin yksinkertaisesti kuorimalla vanhat tapetit seinältä alas. Se ei myöskään erottanut kasseja tai laukkuja hiekkalaatikosta ja teroitti kynsiään lähes kaikkialle muualle paitsi raapimapuuhun. Yhden sohvan ainakin sai aivan päreiksi.
Löysin töistä tullessani pari päivää sitten villatakkini saunan lauteiden alta. Lähtöasema oli ollut makuuhuoneeni tuolin selkänoja. Vein takin vaatehuoneeseen naureskellen kissan leikkikaluja. Hiukan myöhemmin löysin olohuoneen matosta epämääräisen möykyn sisältäen kissan mahan sisältöä. Mukana oli sinivihreää lankaa! Tarkistin villatakin vasta nyt. Kamalaa!

Hihaa oli SYÖTY! Siitä puuttui iso pala!
Lankaahan ei enää ole jäljellä. Tein lopusta rannekkeet, pipon ja sukanvarret. Pitänee purkaa niistä jotakin tai lyhentää hihat.

Tänä aamuna hiippailin läpi eteisen aamuhämärässä ja olin kompastua aiemminkin kissan leluna käyttämään kaulahuiviini. Sytytin valot ja nostin kaulahuivin parkaisten kauhusta tai kiukusta! Nyt harmittaa todella!
Kaulahuivissa oli useita ISOJA reikiä!

Aikasemmin olen "pelastanut" kissapojalta mm. järsityn fleeceviltin ka muutaman villalankakerän. Lisää oksennettua lankaa ei ole löytynyt. Toivottavasti tulee ulos jotakin kautta! Miksi ihmeessä kissa syö villalnkaa? Kaiken sen ruuan lisäksi, mikä uppoaa kupista mahaan (tai ihmisten ruokalautaselta jos silmä välttää). 
Mummukissan silmänpainelääkepulloa etsin myös vuorokauden ajan. Piti käydä jo uusi pullo lunastamassa apteekista, kun ei löytynyt mistään. Pullon olin jättänyt hyllylle tuttuun paikkaan toisen lääkepullon viereen, joka oli edelleen paikallaan. Näin tarkkaan en olekaan kontannut hyllynalusia pitkään aikaan. Tuloksetta. Keittiöön olin pari päivää sitten nostanut korin, jossa säilytän vanhoja joululehtiä. Hoksasin sitten lopulta katsoa sieltäkin. Siellähän se pullo nökötti korin pohjalla lehtien seassa. Toisella puolella taloa! Minulla on tietty epäilys syyllisestä.


Ei ihan pikkupullo, Korkeutta noin 5 cm.
Voihan sitä yrittää lipaston alle piiloon. Tai söpöillä pallon kanssa.


Tämä on lempileikki. Palloa kisu jaksaa noutaa niin kauan kuin joku jaksaa heittää! 
Ihme, ettei ole jo syönyt sitäkin!

Kaikesta huolimatta: 

Hyvää viikonloppua!
Hyvää itsenäisyyspäivää!

6 kommenttia:

 1. Neljän kissan omistajana tiedän kyllä, että kaikilla kissoilla on eri luonne ja täytyyhän porukassa yksi riiviökin olla =) "Lapsi on terve kun leikkii" ja samaa pätee kissoihinkin. Niin on meilläkin tapetit riivitty alas ja kaikki mahdollinen raavittu piloille, mutta on ne silti niin ihania ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän siinä usein käy. Meillä sai edesmennyt birmapoika myös vauhtia parkettien vaihtoon nurkkiin "ruikkimalla" :)

   Poista
 2. Voi mitä koettelemuksia.
  Minullankin on aikanaan ollut kissa joka tuhosi sohvan selkänojan takapuolen totaalisesti. Se ei näkynyt päällepäin kun oli tietenkin seinää vasten. Siellä oli kiva liikkua kynsillään edestakaisin.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat fiksuja ja oveliakin. Pientä ja isompaa jäynää ihmisten huomaamatta ;)

   Poista
 3. Wow, your cats really have been up to some mischief!! But they are so cute!!

  Hope you have a wonderful independence day - Hyvää itsenäisyyspäivä! (hope I said that right!!)

  Helenxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks!
   In spite of all, the cats are still cute :)

   Poista