sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Nukenvaatekilpailun satoa - tulin osallistuneeksi tällaiseenkin


Suomen Nukkeyhdistys järjesti jäsenilleen kilpailun, jossa piti valmistaa nukelle tai nallelle viisi erilaista asukokonaisuutta valiten ehdotetuista aiheista, jotka olivat arkiasu, työ/ammattiasu, juhlapuku, yöasu, ulkoiluasu, uimapuku, urheiluasu ja naamiais/fantasia-asu. Koska aina innostun vähän liikaakin, vauhtiin päästyäni näitä nukenvaatakokonaisuuksia olikin syntynyt kaksin kappalein.
Näillä osallistuin siis elokuussa päättyneeseen kilpailuun ja tänään olin Vanhalla Ylioppilastalolla Helsngissä kuulemassa tuomion. 

Ns. paperinkeräysnukke, jonka olen saanut lapsena ja ollut monissa, monissa leikeissä mukana, on menettänyt alkuperäiset vaatteensa aikojen saatossa. Päivitin nuken vaatevaraston muistutamaan oman lapsuuteni tyyliä mukaillen.
Valmistin hänelle arkivaatteiksi punaruudulliset housut, kukallisen paidan ja jalkaan tekomokka-avokkaat.Juhlaan nukke sai silkkimekon, jollainen itselläni on ollut punaisesta sametista 2-vuotiskuvassa. Jalkaan tein valkoiset pitsisukat ja punaiset "lakeeri"kengät.


Nukke ulkoilee anorakissa ja hiihtohousuissa.Lämmikkeeksi kirjoneulepaita ja päähän kirjoneulepipo. Jalkaan tein 60-luvun monot. Suksia en sentään alkanut veistellä!


 Intiaania leikitiin ainakin minun lapsuudessani. Nukelle tein inkkarimekon, sulkapäähineen ja mokkasiinit aidosta nahasta. Päässä on sulkapanta tai toinen, vähän hienompi"juhlapäähine"


Nukkumaan hipsitään sinisesssä yöpaidassa. Aamutakki on hamppukuidusta tehtyä kangasta. Oliko sinulla lapsuudessa sukkasiinit? Minulla oli ja nukella myös!
 Toinen uuden vaatevaraston saanut oli kirpparilta muutama vuosi sitten meille muuttanut Famosa-nukketehtaan tyttö. Tämän nuken alkuperä lienee 70-luvulla ja vaatteet sitten sitä aikaa mukailevia.

Ulkoiluasu, uimapuku, harrastusasu, ammattiasu ja myös yöasu. Uikkarit, uimalasit ja kylpytossut.


Heppatytön nahkatakki, villapaita, ratsastushousut, saappaat, keppiheppa ja vähän näkyy kypärääkin.


Koiraa ulkoiluttamaan neulepaidassa, villakangastakissa, hatussa ja saappaissa. Jalassa myös ruutuhousut. 


 Unille kukkapaidassa ja trikoohousuissa. Aamutakki on fleecea ja ruututossut kangasta. Kainalossa on aito Tempur-tyyny (sain sen joskus jonkun esitteen mukana), jossa ompelemani röyhelöinen tyynyliina.


 Balettitanssijan urasta  Dollshoi- teatterissa haaveileva on pukeutunut balettitossuihin ja tutuun.

Famosa-nuken koiran, tyynyn ja unilampaan syntymiseen en ole osallistunut, kaikesta muusta otan täyden syyn. Näin näiden sitten kävi:Mukaan tuli vielä kunniakirjatkin. Mutta kumpi kuuluu kummalle kokonaisuudelle? Arvaa! 

Hassunhauskaa! Olen kuitenkin aika iloinen :)
8 kommenttia:

 1. Upeat vaatekokonaisuudet. Hyvin harkitut, taidokkaasti ajankuvassa. Onnea voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Tämä on ollut tosi mukavaa "pään nollaamista". Sinänsä hyödytöntä mutta niin hauskaa!

   Poista
 2. Ihanat vaatteet molemmilla nukeilla. Voitto ja kolmas sija todella ansaitut. En kyllä osaa arvata kumpi sai kumman, ovat niin hyviä molemmat.

  VastaaPoista
 3. Paperinkeräysnukelle täysi kymppi ja Famosalle pronssia. Ihan vain noiden ihanien ruutu haalarien takia!

  VastaaPoista
 4. Kiitos!!
  Näin minäkin olin ajatellut, mutta toisin kävi. Paperinkeräysnuken vaatteiden materiaali ei tuomarien mielestä aivan vastannut aikakautta.

  VastaaPoista