maanantai 21. lokakuuta 2013

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa!

Puikot ja lanka ovat olleet tuttuja jo alle kouluikäisestä. Äiti taisi olla innoittajana ja opettajana, mummu myös vaikka hän olikin enemmän pitsinvirkkuuihmisiä. Se käsityön muoto ei kuitenkaan koskaan minua ihmeemmin innostanut.
Sen sijaan villapaitoja,  -takkeja, pipoja, kaulureita, sukkia ja lapasia ym. on tullut kudottua - vai pitäisikö sanoa neulottua - jonkinmoinen määrä vuosien varrella. Neulekonekin löytyy. Saattapa olla toimintakunnossakin vielä, jos esille kaivaisi. Enimmäkseen työt ovat kyllä syntyneet puikkoja heilutellen. Mukavaa ja nopsaa hommaa, kuten varmaan moni tietää.
Onneksi olen oppinut  "suomalaisen tavan" toteuttaa neuletyöt. Olisin ehkä uupunut jo lähtöviivalle, jos äippä olisi opettanut näin:
näyttää TOSI työläältä! Onko kokemusta tällaisesta tavasta edetä?
Muuten kudotko vai neulot? Aluellisia eroja?http://www.molliemakes.com/projects/videos-how-to-knit/Minä ryhdyn nyt ainakin KUTOMAAN kauluria, kun tuo ilmakin on selvästi kylmempää kuin viikko sitten. Kellojakin siirretään viikon sisällä "TALVIAIKAAN"...

Kivaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kovin näyttää hitaalta ja kankealta! Olen joskus muinaisina aikoina NEULONUT kontinkuvasta ihan melkein työkseni, eräänlaisina työnäytöksinä. Amerikkalaiset ladyt jaksoivat ihmetellä täkäläistä tapaa neuloa - silloin luulin sen johtuvan kuviosta, mutta ehkä kyse olikin ihan perustekniikastakin... ;o)

  VastaaPoista
 2. Minä kudon, mutta jotkut puhuvat täälläpäin myös tikkuamisesta.
  Olen nähnyt jossain amerikkalaisessa neuleohjelmassa, kun he kutovat tuolla tekniikalla ja kyllä se vaikealta näyttää.

  VastaaPoista
 3. Aika vääntöö on jo tuo silmukoiden luominen eikä jatko näytä yhtään helpommalta.
  Suomen kieli on mainiota! Eikö se villapaita tai -takki ole jossain päin Pohjanmaata nimeltäänkin tikkuri?

  VastaaPoista
 4. Minä neulon, mutta kyllä sitä joku täällä kutomallakin sukkia tekee.
  Koulussa opetetaan kuitenkin neulomaan.

  Terveiset karvakavereille!

  VastaaPoista