perjantai 18. lokakuuta 2013

Hengissä ollaan - kaikki

Kissapoika tosin aiheutti pari viikkoa sitten sydämen tykytystä oikein kunnolla. Ensin nuoriherra alkoi yskiä. Sitten eräänä yönä kömpi viereeni ja alkoi yöllä hengittää niin kovasti koristen, että epäilin jo kisuparan tukehtuvan. Seuraavana päivänä mentiin sitten lääkäriin. Kuvassa näkyi välikarsinassa jotakin, mitä ei olisi pitänyt olla. Lääkäri epäili tulehduksen aiheuttamaa muutosta, muttei sulkenut kasvaimen mahdollisuuttakaan  pois. Kortisoni- ja ab-piikit ja kehotus palata parin viikon päästä, jos olo paranee - jos ei niin sitten tietenkin heti tarvittaessa.

Aluksi näyttikin oikein hyvältä. Puolentoista viikon päästä yskä alkoi uudestaan. Palasimme lääkärin pakeille (onneksi sain ajan tutulta, kokeneelta ja pirun tarkalta alan edustajalta). Kasvain ei todennäköinen, vaan...


astmapiipun kanssa kotiuduttiin. Lisäksi antibioottipiikki. Kuukauden päästä kontrolliin ellei kunnon huononeminen edellytä muuta. Uudessa röntgenkuvassa välikarsinan "varjo" oli onneksi pienentynyt. Veren tulehdusarvot kovasti koholla ja keuhkoissa astmaan viittavia muutoksia.
Nyt me piiputellaan aamuin illoin, kunnes oireet helpottaa. Sen jälkeen kerran vuorokaudessa. Kissapoika suhtautuu hommaan hyvin yhteistyöhaluisesti!Pieni kahvi ja voisarvi, kiitos!

... että tämmöset kaverit sain aamukahville tänä aamuna!4 kommenttia:

 1. Voi että kun tuo eläinten sairastaminen on kurjaa. Toivottavasti vaiva paranee.
  Hyvää kahviseuraa sinulla:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. On ollut teillä koettelemuksia. Toivon mukaan vaiva on jo hyvässä hoidossa parantumassa ja kisu pian täydessä kunnossa.

  VastaaPoista
 3. Tuliko kavereiden kahviin kermaa? Ja voisarveen hilloa, luulen... Sitähän kaapista ainakin löytyy viime viikon löytöretken jäljiltä :)
  Tervettä viikon alkua teille jokaiselle!

  Sehko

  VastaaPoista
 4. Voi, meidän Vili ragdollkollilla oli sama vaiva vuosi takaperin. Alkoi yskiä kamalasti ja sai antibiootteja - röntgenissä näkyi tiiviyttä keuhkoissa ja lääkäri epäili myös kasvainta. Sitten hitaasti alkoi parantua. Kaikkiaan 300 antibioottitablettia ja tauti talttui - nyt ihan terve. Pikaista paranemista kisullesi <3 <3- toivotta Minnamarika

  VastaaPoista