lauantai 27. lokakuuta 2012

Talvista kesäajan päättymistä ja hyvää kansainvälistä Nallepäivää!

No niin. Nyt on talvitassut autoissa, kiitos siskon miehen & pojan!
Eilen aamulla herätessäni ennen aamuviittä, oli ulkona pikku pakkanen ja maa hitusen kuurassa. Hyvä, ei vielä lunta, ajattelin optimistisesti tulevaa parinkympin työmatkaa kesärenkaisine autoineni. Olin kuitenkin varautunut käyttämään matkaan tavallista pitemmän ajan. Varmuuden vuoksi. Tavallista pitempi ja hitaampi matkasta tulikin, sillä puoli kuuden aikaan lunta tuli taivaan täydeltä. Ei auttanut kuin rohkaista mielensä ja lähteä matkaan.
R a u h a l l i s e s t i  eteenpäin vaan. Onneksi ei kovin moni muu ollut vielä liikkeellä. Tai en ainakaan nähnyt, sillä matka taittui kuin valoverhojen sisällä ajaen. Pitkät päällä edessä oli valkoinen, alati liikkuva harsoseinä ja lyhyillä valoilla näki muutaman metrin eteensä. Hirviä? Peuroja? Luojan kiitos, ei osunnut reitilleni.
Pääsin perille huippunopeuden ollessa jotain neljän - viidenkympin välillä. Parinkymmenen minuutin työmatkaan kului aikaa reippaat neljäkymmentä minuuttia. Tuntia myöhemmin oli risteykset kuulemma jo kiillotettu vaarallisen liukkaiksi. Ehkä siis onni tuo tavallista varhaisempi työvuoro. Töistä lähtiessäni olivatkin jo suolakuskit suorittaneet syksyn ensimmäisen levityksen ja siellä, missä ei suolattua, oli hiekoitettu. Kiitos tien kunnossapitäjille!

Kisut pyysivät pihalle tänään aamulla. Ei auttanut, vaikka yritin vakuuttaa, että kylmä on. Pakkasta mittarissa noin -11. Niin vain hipsutteli nuorimmainenkin pupuhaalarissaan paksukarvaisten kavereiden perässä terassille ravistellen äkäisesti jalkojaan. Taisi vähän jalkapohjia paleltaa. Birmapojalla on kivat talvitöppöset. Pitkät karvatupsut polkuanturoiden välissä. Ja mummuhan on muuten äärimmäisen tiheäturkkista lajia. Kovin pitkä ei ulkoilusessio ollut. Mukavampaa taitaa olla tinttien ja fasaanien seuraaminen ikkunan takaa.

Pihavalojakin olisi kiva viritellä, mutta taitaa olla viisainta odottaa tovi. Talossamme on alkamassa ovien vaihto, eikä liene viisasta viritellä ylimääräisiä johtoja ovenpielen pistokkeista. Katkovat ne remppamiehet ne kuitenkin. Jos nyt tulevat maanantaina. Näin ilmoitettiin lapulla torstaina, kun alunperin piti tulla jo kuluneen viikon tiistaina. Höh!

Ompelin pitkästä aikaa uuden nallen kansainvälisen nallepäivän kunniaksi, joka on siis tänään! Onnea 110- vuotiaalle nallelle! Kuva tulee myöhemmin.

Löysin vanhan s-postiviestin. Olkaa hyvä, tässä on totuus!SUKLAATA SAA SYÖDÄ!!!

Tässä tietoa suklaasta.
Suklaa tehdään kaakaopuun pavuista. Papu on
vihannes. Sokeri tehdään sokeriruosta tai
sokerijuurikkaasta. Kumpikin on kasvi ja kuuluu
vihannesten alaluokkaan. Siispä suklaa on vihannes!
Suklaalevyt sisältävät maitoa eli ne ovat
maitotuotteita - siis terveellisiä. Kaikki
suklaapäällysteiset rusinat, kirsikat, banaanit
yms. ovat hedelmiä, joten niitä voi syödä niin
paljon kuin haluaa...
Englanniksi "stressed" väärinpäin on "desserts",
joten jälkiruoat ovat stressin vasta-aine.
Esitä tämä neljälle naiselle ja laihdut 2 kg.
Esitä tämä kaikille suklaa-amatööreille
(epäillyillekin), jotka tunnet, niin laihdut 5 kg.
Jos hävität tämän viestin, lihot heti 10 kg!


Hyvää viikonloppua! Ja muistakaa siirtää kelloja! Nyt kipin kapin R-kioskille!!!

1 kommentti:

  1. Mukavaa talviaikkaa Mainalle ja kisuleille! Taitaa olla minulla hieman suklaata kaapisssa... tuli yhtäkkiä tarve käydä hakemassa pala :)

    VastaaPoista