maanantai 9. heinäkuuta 2012

Vähän "karkas mopo käsistä"

Lomalla tehdään kaikkea sellaista, mitä ei työvuoden aikana ehdi, jaksa, viitsi tai muuten pysty. Eikö? Minä kuitenkin mm. ompelin. Lomallakin.
Kauan kauan sitten, joskus kuusikymmenluvun alkupuolella järjesti kotipaikkakunnallani joku seura/järjestö arpajaisia, joissa oli palkintona pienen tytön mielestä aivan ihastuttavia nukenvaatteita - taisi olla nukkekin. Palkinto oli esillä muistaakseni jonkun paikallisen pankkikonttorin ikkunassa ja siellä ikkunan takana sitä käytiin ihailemassa. Itse palkinnosta, eli yksittäisistä vaatteista tai nukeista, on haalea muistikuva, tunnelman pystyn palauttamaan helpommin mieleeni.
Nyt myöhemmin olen ymmärtänyt, miksi huomioni kiinnittyi juuri noihin vaatteisiin :) Jokin niissä vaan on niin kiehtovaa!
Olen jo aikaisemmin vaatettanut noita hyllyn päällä asuvia vanhoja ja vähän uudempiakin ties mistä pelastettuja nukkeja, mutta nyt lomalla oli aikaa ja intoa tälle puuhalle ylenpalttisesti! Joten meillä on nyt nukenvaatteita. Ja kenkiä. Eri kokoisille. Liikaa! Ja lisääkin olisi mukava tehdä...

Tässäpänäitä. Melkein kaikki. Osa esillä olevista on tehty jo aiemmin talvella ja esitelty mummulassa, otinpahan vaan samaan kuvaan! Pitää hankkiutua noista eroon, yksi vaatakerta kullekin riittänee, nukellaleikkimisaika kun on jo aika kaukana takanapäin! Mutta, kun tämä on vaan niin kivaa!!!!!


Ompelin tietty muutakin. Vähän 1:1 vaatteita ja muutaman hevosen! Tässä yksi heppa, joka lähtee  eräälle pienelle tytölle lahjaksi.Mukavaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. "Emme lopeta leikkimistä sen johdosta,että vanhenemme-vanhenemme,koska lopetamme leikkimisen."
    Herbert Spencer

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näin on. Jatkakaamme siis edelleen...

    VastaaPoista