sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Sunnuntaina, helmikuun 21.

Ulkona pyrytti lunta, oli pyryttänyt jo yöllä. Taas vaihteestaan näytti oikein talviselta. Lämpötila ulkona oli kuitenkin plussan puolella ja roskista viedessä tajusin siellä olevan tosi liukasta. Aura oli käynyt kiillottamassa pihatien. En lähtenyt sen kauemmaksi. Olkapää on edelleen remontissa. Fysioterapiasta on saatu jumppaohjeet ja työterveyslääkäri tuikannut kortisonia olkapäähän. Jospa se tästä helpottaisi. Ei oikein innostanut lähteä liukastelemaan, sillä ottihan tuo olkapään paraneminen takapakkia, kun edellisen kerran hain tasapainoa kämmenet leveellään.

Askartelu onnistui. Suunnitteilla on ollut yhtä ja toista. Omien ja yhteisten ideoiden toteutusta sekä mm. käynti Tampereella tutustuen nukkekotitaitajien aikaansaannoksiin.

Koko 1:12 tuntui nyt sopivan kokoiselta puuhalta.

Tarvittiin kaksi talouspaperirullaa. muovipullo, jonka halkaisija on n. 5,5 cm. taipuisaa kartonkia, liimaa ja erinäisiä työvälineitä.

Pullo toimi muottina, jonka ympärille liimasin halkaistuista pahvirullista sopivan kokoisen lieriön.Valmiiseen lieriöön leikkasin aukon ja samanlaisen kartonkipalaan, jolla  päällystin lieriön. Liimaa ja kumilenkkejä. Ylä- ja alareunaan muutama kerros kartonkisuikaletta.


Kipinäsuoja mustasta tyllistä. Maalia pintaan. Maalivalikoima oli kehnonlainen, joten sekoitin tilkkaan gessoa pisaran mustaa akryyliväriä. Gessolla kuvittelin saavani hiukan tasoiteltua noita pahvin reunoja. Assistentti seurasi tiiviisti.

Loput yksityiskohdat paikalleen ja pönttöuuni oli valmis.Klapikuorma odottamassa. Assistentti on vaihtunut.Lisää puita haettu liiteristä. Näpertelin vielä puunkantotelineen. 

Siinähän tämä sunnuntai vierähti mukavasti.

1 kommentti: