lauantai 23. tammikuuta 2016

Pitemmittä puheitta

Siinä ne nyt ovat. Iso ja pieni. Pienestä puuttuu vielä pätkä ketjua ripustusta varten.Suhteet eivät ole ihan kohdallaan. Minikrunun sakarat ovat aivan liian pitkät. Ehkä teen vielä uuden. Ensin haen suurentavat silmälasit tai luupin sekä sijoitan kirkkaan työvalon järkevään paikkaan muutakin työskentelyä kuin ompelua varten.  Näin syntyi miniatyyri, ison syntyvaiheista ei ole tietoa. Ikää alkaa olla sata vuotta, joten tekijääkään ei enää pääse haastattelemaan.

 

Muovikorkki, kalenterin kierreselkää, nappi, tinapaperia, 
muutama pikkukorkki, pohjamaali ja kuparimaali päälle. Tukevaa teellä värjättyä paperia kiinni-iskettävän nepparin ympärille varjostimeksi, hiukan kultatussilla reunaan väriä, lampun virkaan helmi, siima/kuumaliimakiinnityksellä paikalleen. Yhdellä nukkekotifoorumilla kerrottiin, että helppo olisi laittaa oikea sähkövalokin tällaiseen. Helppo ja helppo. Ei minulle ainakaan toistaiseksi.
3 kommenttia:

 1. Vau :) Mistä teit varjostimet? Entä tuon rungon?
  Meillä on katossa 1:1 kokoa vastaavan tyyppinen vanha valaisin. Tosin lamput tuolla varren yläpuolella.

  VastaaPoista
 2. :) laitoinkin tuohon jatkoksi vähän työprosessista. Näitä tämänkaltaisia valaisimia, joissa lamput ovat alaspäin näkyy sähköjohdot taannoin vaihtaneen asiantuntijan mukaan harvemmin. Tällä on historiaa meidän suvussa tuonne 1930 - luvulle eikä sillonkaan tullut sukuun kovin vastavalmistuneena !

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta. En olisi edes arvannut mistä on lähdetty liikkeelle.
  Tuo meidän lamppu lienee myös jostakin 1900-luvun alkupuolelta ja tassut siis ylöspäin. Muuten melko samansorttinen. Täytyy tutkailla tuota ohjetta, jos saisi sen taltioitua Eevertin taloon.

  VastaaPoista