perjantai 18. syyskuuta 2015

Vesi valuu taivaalta - ja nenästä

Syysflunssa jysähti päälle. Ensin kurkku kipuili ja sitten alkoi nenä vuotaa. Vähän nousi lämpökin eilisen työpäivän aikana ja olo oli epämiellyttävä kaikinpuolin. Onneksi oli työvuorolistassa tavallista lyhyempi työpäivä.
Illalla sitten alkoi paleltaa. Vähitellen yhä enemmän, kunnes hampaat kalisivat oikein kunnolla. Otin sohvalla torkut villaisen torkkupeiton ja untuvatäkin alla varustautuneena villasukilla ja paksulla neulepaidalla. En siinä vaiheessa tullut mitanneeksi lämpötilaani. Liekö ollut kuumetta vai kylmettä. Jotain epätavallista kuitenkin. Näpyttelen täältä peiton uumenista tällä kertaa   h i t a a s t  i kuunnellen samalla ukkosen jyrinää ja kaatosateen kohinaa.

Nukkekuumekaan ei ole hellittänyt. Edellisillä viikoilla ja viikonloppuinakin kiertelin muutamia kirppareita mahdollisten löytöjen toivossa. Löysin  (vaan en ostanut, ja se harmittaa vähän vieläkin) mielenkiintoisen tuttavuuden Zapfin Jolina-nuken. Alla olevan näköinen nivelletty nukke muutamalla eurolla.

Kuvat kaapattu netistä


Pyörittelin sitä aikani ja päätin, etten tarvitse. Seuraavalla viikolla sitten keksin nukelle käyttötarkoituksen. Paluu kirpparille, jossa pöydän vuokraaja oli jo  vaihtunut ja nukke poissa. 

Tori.fi:stä olisi löytynyt sama nukke ja vielä hevonen mukaan, mutta koska ei hevoselle löydy pilttuuta, en tullut hankkineeksi. Postikuluineen olisi ylittänyt reilusti myös sopivana pitämäni budjetin. 
Mutta katsellaan, jos vielä osuu kohdalle. 

Tuolla kirpparikierroksella, jonka tein tosi pikaisesti käyden katsastamassa vain ballerinanukkepöydän, osui silmiini nämä söpöläiset! Siskoni on esittänyt toiveen lunastaa kestäviä ja pestäviä vauvanukkeja heille mummulaan lastenlasten hoivailtaviksi.

Ehjät, tosi vähän leikityn oloiset, noin 40 cm pitkät kaksoset. Tyttö ja poika. Vaatteet hiukan nuhruiset. Kylvetyksen ja vaatehuollon jälkeen kelpo muksut! 

Kunhan kuume hellittää, jatkan näiden lapsosten garderoobin täyttöä. Tulin nimitäin kesällä myyneeksi kaikki  BabyBorn -vaatteet pois! Olisivat olleet näille sopivat.

Nallesairaalan synnytyslaitoksella on ollut vipinää. Ehkäpä viikonloppuna on jo jotakin kerrottavaa!


Lopuksi tervehdys kissapojalta.


Ostin kesällä uudet tuolit ruokapöydän ääreen. Kissapojan mielestä eivät ilmeisesti riittävän koristeelliset! Sen lisäksi, että kaikki sälekaihdinten, pesupussien, kenkien jne. nauhat on syöty, on siirrytty ihan reilusti puutavaran kimppuun. Outo tapaus!Mutta yllättävän ketterä. Paksu poika hyppää kirjahyllyn päällä olevaan koriin viereisen telkkarin päältä! Korin laitoin sinne juuri siksi, että hyppääminen ei houkuttaisi, koska katon ja korin väliin jää hyvin pieni tila ja kohde on korkealla, Onnistui muutaman kuukauden, Neiti Itämainen aloitti parkourin ja poika jatkaa. Matkija!

2 kommenttia:

 1. Mainiot kaksoset ja pääsevät varmasti aikanaan hyvään hoivaan :)
  Tuommoista balleriinanukkea en muista nähneenikään. Varsin herttainen. Ehkäpä sellainen joskus päätyy uudelleen kohdalle.
  Ja nuo kissat. Niistä niin nautin - varsinkin kun eivät ole omia.
  Joskus aikanaan on kissoja ollut ja muistissa kyllä kuinka moni huonekalu sai tehokasta uutta muotoilua jos vain sopi kissan tarkoituksiin.
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän nuo kissat ovat mukavia - ja toisaalta rasittavia! En kyllä aiemmin ole tavannut tuollaista kaikkea purevaa kissaa (äsken yritti repun metallisolkea), kynttä meillä on teroitettu milloin mihinkin huonekaluun. Sen tämä poika on onneksi jättänyt vähälle.

  VastaaPoista