maanantai 11. toukokuuta 2015

Kyllä täällä edelleen ollaan

"Sata vuotta" vanha paperikaihdin romahti perjantaina. Tosin pikku "jyrsijämme" edesauttoi asiaa puremalla säätönarut poikki. Sain raadeltua kaihtimen irti ja roskikseen. Pahvi- tai paperikierrätykseen en arvannut sitä laittaa, vaikka sainkin kaikki ei-paperi- tilpehöörit irti. Paperi näytti kyllä ihan tavalliselta paperilta, mutta silti...
Lauantaina sitten kaihdinkauppaan. Nyt tilalla on pimentävät rullakaihtimet, joiden kiinnittämisessä oli mennä hermot (ja niska ja selkä). Mittavirheitä, huono ruuvimeisseli, pehmeät ruuvinkannat ja tosi hankala työasento). Vaan siellä ovat ja ainakin toistaiseksi pysyneet paikallaan.


Viime päivinä olen leikkinyt modistia.

Yksi valmistuneista näyttää tältä:

Toinen näyttää sisäpuolelta tältä (silittämättä vielä).

Pari farkkukankaista jäi kuvaamatta, kun toimitin ne jo eteenpäin.
Kivaa puuhaa!

Muutama mekkokin on valmistunut, malli kuten edellisessä päivityksessä. Kangasta vaan oli enemmän, joten sain ommeltua pitkät hihat. Toinen kukkiva siskolle, toinen omaan käyttöön tästä kankaasta. Kankaan jouduin tosin käymään vaihtamassa, sillä ensimmäisessä otoksessa oli kuvan mukainen virheraita.


Siskon mekko kukkii kauniisti!

Tänään oli aurinkoinen ja mukavan lämmin päivä. Mummukissa on hinkunut ulos jo muutaman päivän. Tänään sitten ajattelin työpäivän jälkeen laittaa koko lauman valjaisiin ja terassille. Tytöt olivatkin innokkaina tutkimassa pihaa.


Muurahaisia ja hämähäkkejä liikkeellä.

Poikaparka sen sijaan PELKÄSI!

Valjaiden kiinnittäminen naruun sai sen aivan pois tolaltaan. Jokin rapsahdus ja poika syöskyi sisälle nojatuolin taakse. Lyhyen taluttimen kanssa sitten harjoiteltiin varovasti pihaliikuntaa.


Seinän vierestä tarkkailtiin varovasti tyttöjen rohkeaa tassuttelua pihalla. Näin arkaa ulkoilijaa meillä ei ole ennen ollutkaan. Edetään rauhallisesti:)

Mukavaa viikkoa!


2 kommenttia:

  1. Rullaverhon vaihto odottaa täälläkin tekijäänsä. Saa nahdä koska asentuu. Osat ovat olleet jo jonkin aikaa olemassa :D

    Toivottavasti poika voittaa pelkonsa ja rohkaistuu ulkoiluhommiin mukaan.

    VastaaPoista
  2. Onpa kummallista! Vastasin jo, mutta täällä ei näy mitään!

    Meilläkin kaihtimen vaihto kesti jokseenkin vuoden. Nyt vanha romahti lopullisesti, joten ei voinut enää pitkittää :)

    VastaaPoista