tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ompelimon tuho ja tukka pois

Nelmi -paran (nukke)koti oli joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Ompelimossa oli kaikki irtain heitelty ympäriinsä, pöydän jalka revitty irti ja merkattu terävin hampaanjäljin. Olipahan selvää, kuka oli ollut asialla. Voi surkeuksien surkeus! Nelmi oli menettänyt hiuksensa!

Myös koko päänahka oli revitty irti. Nelmin hiukset olivat tehdyt palasta pitkäkarvaista turkista, letitetty ja solmittu niskaan. Nyt ompelimon lattialta löytyi entinen kampaus! Hiukset kynittynä.  Ilmeiseti syötynä.

Asianosainen esitti viatonta. Ei tietoakaan syyllisyydestä tai  katumuksen osoituksesta. Pelkkää rentoa lepäilyä yhdessä jos toisessakin asennossa. 


Neiti Itämainen katseli televisiosta lastenohjelmia. Tarkasti. 
Late Lammas ja muut muovaillut hahmot vaikuttivat varsin kiinnostavilta.


Mummukissa kävi pari viikkoa sitten silmänpainemittauksessa ja pikaisessa lääkärintarkastuksessa. Paine oli sairaassakin silmässä edelleen normaalin rajoissa. Kiitos säännöllisen tippahoidon , jota kissa inhoaa yli kaiken. 
 Mummukissa on laihtunut kovasti. Eläinlääkärin suosituksesta aloitimme kaliumin lisäämisen ruokaan. Munuaisarvot olivat syksyllä tutkittaessa koholla ja suositeltiin diettiruuan aloittamista. Sepä ei sitten maistunutkaan, kuten ei oikein mikään muukaan. 
Nyt kaliumlisän myötä ruoka on alkanut maitttaa paremmin ja kisu on selvästi pyöristynyt. Enää ei kylkiluut ja selkärangan nikamat tunnu niin selvästi silitettäessä. Kissa on myös selvästi virkeämpi. 
Tällä anovalla katseella yritettiin saada valjaita päälle ja ulko-ovea auki. Sen verran oli tänään kylmä ja pimeääkin jo, etten suostunut hellyttävästä ilmeestä huolimatta. Ilmettä säesti lisäksi nariseva ääni ja tuhahtelu. 
Mummu ei ole mikään sylikissa, mutta ilmeisen tyytyväiseksi muuttui siliteltäessä (ja kohta pääsee saunaan).Leipäkokeilu 
eli löysin käyttökelpoisia manna- ja polentaryynejä, joissa "parasta ennen" oli jo kuitenkin ohi

1 dl mannasuurimoita
1 dl polentaa
päälle kiehuvaa vettä sen verran kuin em. ryyneihin kulhossa imeytyy 
annetaan jäähtyä veden imeytyessä samalla
lisätään "puuroon" lämmintä vettä, niin että siitä tulee löysähköä (mahdolliset kokkareet hienonnetaan samalla)

1 pussi kuivahiivaa sekoitetaan vehnäjauhoihin tai hiivaleipäjauhoihin (n.2 dl)
sekoitetaan reilusti kädenlämpöiseen "puuroon"

suolaa maun mukaan (laitoin n. 2 tl)

Lisätään jauhoja ja vaivataan joustavaksi taikinaksi. Loraus oliiviöljyä vielä joukkoon. 
Nostatetaan lämpimässä paikassa. Tämä taikina oli kulhossa uuniritilällä lämpimällä vedellä täytetyn tiskialtaan päällä.

Taputellaan litteiksi leiviksi uunipellille leivinpaperin päälle. Leivät leivinliinan alla kylmään uuniin, uuniin lämpö 50 astetta tai vähän alle. Kun ovat nousseet tarpeeksi, nostetaan uunipelti pois ja nostetaan uunin lämpö 225 celsiukseen. 
Leivät paistumaan, kun uunissa on riittävä lämpö. Paistetaan kauniin ruskeiksi, n.30 minuuttia. 
Maistui!


Kokeilu kuitataan onnistuneeksi!

3 kommenttia:

 1. Vai iski luonnonkatastrofi Nelmi-mummon kimppuun. Mummo parka, toivottavasti hiukset kasvaa vielä takaisin =)

  VastaaPoista
 2. Eipä Nelmi osannut arvata asuvansa täystuhon naapurina. Nyt pitää olla tarkempi varsinkin sitten, kun saa uuden tukan!

  VastaaPoista
 3. But the guilty party looks so cute :) My cat has been watching motorsport with us this morning, but seemed quite bored about the whole thing.

  Helenxx

  VastaaPoista