sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Ovat jo odottaneet


Viime kesänä tein lainalasten iloksi ja opiksi muutamia hahmoja. Mallina olivat käyttämämme esiopetusmateriaalin "seikkailijat". Kaikkia yhdeksää en kuitenkaan saanut silloin synnytettyä.
Loppuviikosta, kun palasin flunssan jälkeen laumaani, yksi monista kysymyksistä koski ruokailupaikkojen vaihtamista. Kun en siltä seisomalta puuhaan ryhtynyt, ehdotti yksi lapsista, että jospa se Haisuli vaihtaisi salaa paikkoja. Muumilaakson Haisuli oli ollut loppukesällä Tove Janssonin satavuotisjuhlaan liittyen salaa tekemässä jekkuja meille (oli mm. laittanut aamupuuron syöntiä varten haarukat, sekoittanut kenkien parit...) Haisulia emme kesän jälkeen ole tavanneet, mutta joku huomasi ehdottaa "Huiske" hahmojen ehkä pystyvän myös tekemään jekkuja tai vaikka sekoittamaan istumapaikat yllätysjärjestykseen. Siinä sitten pohdittiin, kuka sellaista voisi tehdä. Vastaus tuli kuin yhdestä suusta: Pyyterö (iloinen ja touhukas "pörisijä" tarinassamme, ei aina ajattele loppuun asti alkaessaan toimia)
Perjantaina ennen kotiin lähtöäni pyöräytin uuden istumajärjestyksen ja päätin käyttää osan viikolopusta Pyyterön synnyttämiseen, sillä hänen ja parin muun hahmon näköisnuket vielä puuttuvat.

Tässä ollaan vielä aika alkutekijöissä. Vieressä Lasten Keskuksen julkaisemasta Huiske opettajan oppaasta malli.
Muokkasin kaavan vanhasta nallemallista ajattelematta hahmon materiaali olevan villakangasta. Karvaisena olisi ollut muhkeampi, nyt näyttää vähän nälkiintyneeltä.


Suojalasikokeilua. Askartelumassaa kehyksenä ja vasemmalla kuumaliimaa, oikealla muovikalvoa "lasina".
Tämä lähtee huomenna mukaani. Väri on taas kovin kummallinen. hahmo on enemmänkin punaruskea ja vyöllä roikkuvat pussukat kirkkaan punaiset, ei lainkaan pinkit kuten kuvassa näyttää. Koko on noin 25 cm.Saa nähdä millaisia kommentteja Pyyterö saa tempauksestaan.

Tänään on ollut kovin tuulinen päivä, eilen taas lämpimämpi suojasää.
Naapurin nuoripari oli askarrellut eilen. Pihalla.


Kuva keittiön ikkunasta. Aamukahvia juodessani tuntui, kuin joku olisi tuijottanut minua! :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Such a cute little character you have made!

  Seems like you still have a lot of snow, at the moment we are snow-free in the UK, but still very cold.

  Helenxx

  VastaaPoista
 2. Hauskan oloinen pikkukaveri :)
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista