sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Uudistettu

Kirppari"löytö" eli muokattavaksi ostettu nukke
Muokkasin, mutta en tehnytkään siitä aivan sellaista, mitä alunperin suunnittelin.

Tulikin syksyinen farkkutyttö uusine vaatteineen ja entisine vaaleanpunaisine lenkkareineen.
Lähti jo uuteen kotiin.

lauantai 17. lokakuuta 2015

Petroolinsininen ja muita syksyn värejä

Voiko kangaskauppaan mennä ostamaan vain ompelutarvikkeita? Minä en. Mukaan tarttuu lähes aina myös jotakin kangasta. Voiko lankakauppaan mennä ostamaan vain puikkoja? Näköjään ei. Ainakaan joka kerta. Mukaan tarttuu myös neulelenkaa. Niinkuin sitä ei olisi jo ennestään!
Teimme siskon kanssa retken Tampereelle. Ostin puikot.


Kuva on vähän haalea, mutta puikoissa ON kauniit ruskan värit. Niin sopivat syksyn neuletöihin. Pitkään olen haaveillut noista vaihtopäistä. Nyt kokeillaan, millaiset ovat käytössä. 

Mukaan tarttui sitten myös lankaa. Reilun kilon verran Aran-tyyliseen neuleeseen. Aloitin jo.

Mummukissa oletti saavansa kaulaliinan?


Mutta minulla on edelleen suunnitelma paidasta! 
Yksi nostalginen "takki" ommeltuna siskolle. Palauttaa mieleemme nuoruutemme 70-luvun!! Heh, heh!


 Herra poikakissa tekee muutakin, kuin nukkuu jalkarahilla neiti Itämaisen kainalossa. Valitettavasti. Ehti jo juoksuttaa neuletyötäni kertaalleen pöydän ympäri ja kissojen ruokintapaikalle juomakuppitötterön ympäri niin pian kuin silmä vältti. Onneksi ei rei'ittänyt tekelettä. Säilytän nyt käsityötäni kirjahyllyssä lasioven takana, jos hetkeksikään joudun laskemaan sen käsistäni valvomatta.

Nuo "pikkuiset" kävivät rokotettavana viikolla. Tosi reippaana, paitsi että pojalle iski jokin paniikki paluumatkalla ja repäisi kynnen juureen vuotavan haavan ilmeisesti kuljetuskopan aukkoon. Hyvin on jo parantunut eikä kynsi itsessään vaurioitunut.  Hyvin pääsee hyppäämään katonrajaan kirjahyllylle! Rokotukset ovatkin voimassa nykyään kolme vuotta, ellei innostuta näyttelyyn osallistumaan...
Mummukissa ei enää hyppää ikkunalautaa korkeammalle ja sinnekin tuolin tai sohvan kautta.

.
Ellei siten käy sohvalle nukkumaan piiloon häntänsä taakse.


Neiti I veti itsensä solmuun kylppärin koriin.

Laitoin lintulaudan pihalle ja siinä onkin kissoille taas "pikkukakkosta" valveillaoloajaksi. Esiintymässä ovat käyneet talitiaiset, sinitiaiset, pikkuvarpuset, vihervarpuset, sekä harakat. Lintulaudan alla ovat viihtyneet fasaanit ja yksi pikkuruinen orava (jonka kyllä vahingossa säikytin avaamalla terassin oven, anteeksi orava! Laitoin sinulle pähkinöitä kukkaruukkuun !)


Niin se lomaviikko mennä hupsahti! 


sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Syksyn sotkuja

Aurinko on paistanut päivisin kirkkaasti, yöt olleet kylmiä ja aamuisin sankkaa sumua.

Torstai-illan lenkillä. Aurinko laskemassa ja kuumailmapallo kohoamassa! On se siellä taivaalla!!!

Auringonpaiste on virkistävää varsinkin, jos se ei paista keittiön ikkunaan, kun suuri kärpästen metsästäjä on ollut puuhissaan. Huom! se metsästettävä oli ikkunan ulkopuolella! Ehkä sisäpuolinen olisi jäänyt kiinni ilman noin massiivisia käpälän jälkiä! Taitaa olla ohjelmassa ikkunanpesua.


Metsästäjän toinen harrastus on erilaisten esineiden uudelleenmuotoilu. Siis edelleen. 

Onhan tuo repun lenkki nyt paljon persoonallisempi kuin aiemmin!
Viimeöisen puuhahetken tulos. Edellisyönä söi villasukastani kärjen. Pitäisi varmaan piilottaa ihan kaikki!
Käytin noin viikko sitten auton TEHOpesussa paikallisella Pesukadulla. Näyttääkö puhtaalta? Enpäs tarkistanut kiireissäni tulosta vaan ajoin lähikauppaan muutaman sata metriä, ja nappasin siellä tämän kuvan. Oli tosi "tehokkaasti" pesty! Olisi pitänyt huomata paikan päällä jo nopeudesta, että jotakin unohtui. Nimittäin luvattu "paras esipesu käsiharjalla ja painepesurilla" jne.  Laitoin palautetta myöhemmin illalla, mutta tuskin niitä kukaan lukee tai ainakaan viitsii vastata. Mitään ei ole kuulunut. Olisin säästänyt 25€ kaatamalla vettä kotipihassa auton päälle. Jotakin opin tästä kokemuksesta ihan varmasti.

Onneksi ei verenpaine sentään kohonnut!!!


Kynttiläkausi on alkanut ja ensimmäiset jouluglögit juotu!

(Fetajuustopurkkien uusi elämä)
Nyt alkoi LOMA!