lauantai 17. lokakuuta 2015

Petroolinsininen ja muita syksyn värejä

Voiko kangaskauppaan mennä ostamaan vain ompelutarvikkeita? Minä en. Mukaan tarttuu lähes aina myös jotakin kangasta. Voiko lankakauppaan mennä ostamaan vain puikkoja? Näköjään ei. Ainakaan joka kerta. Mukaan tarttuu myös neulelenkaa. Niinkuin sitä ei olisi jo ennestään!
Teimme siskon kanssa retken Tampereelle. Ostin puikot.


Kuva on vähän haalea, mutta puikoissa ON kauniit ruskan värit. Niin sopivat syksyn neuletöihin. Pitkään olen haaveillut noista vaihtopäistä. Nyt kokeillaan, millaiset ovat käytössä. 

Mukaan tarttui sitten myös lankaa. Reilun kilon verran Aran-tyyliseen neuleeseen. Aloitin jo.

Mummukissa oletti saavansa kaulaliinan?


Mutta minulla on edelleen suunnitelma paidasta! 
Yksi nostalginen "takki" ommeltuna siskolle. Palauttaa mieleemme nuoruutemme 70-luvun!! Heh, heh!


 Herra poikakissa tekee muutakin, kuin nukkuu jalkarahilla neiti Itämaisen kainalossa. Valitettavasti. Ehti jo juoksuttaa neuletyötäni kertaalleen pöydän ympäri ja kissojen ruokintapaikalle juomakuppitötterön ympäri niin pian kuin silmä vältti. Onneksi ei rei'ittänyt tekelettä. Säilytän nyt käsityötäni kirjahyllyssä lasioven takana, jos hetkeksikään joudun laskemaan sen käsistäni valvomatta.

Nuo "pikkuiset" kävivät rokotettavana viikolla. Tosi reippaana, paitsi että pojalle iski jokin paniikki paluumatkalla ja repäisi kynnen juureen vuotavan haavan ilmeisesti kuljetuskopan aukkoon. Hyvin on jo parantunut eikä kynsi itsessään vaurioitunut.  Hyvin pääsee hyppäämään katonrajaan kirjahyllylle! Rokotukset ovatkin voimassa nykyään kolme vuotta, ellei innostuta näyttelyyn osallistumaan...
Mummukissa ei enää hyppää ikkunalautaa korkeammalle ja sinnekin tuolin tai sohvan kautta.

.
Ellei siten käy sohvalle nukkumaan piiloon häntänsä taakse.


Neiti I veti itsensä solmuun kylppärin koriin.

Laitoin lintulaudan pihalle ja siinä onkin kissoille taas "pikkukakkosta" valveillaoloajaksi. Esiintymässä ovat käyneet talitiaiset, sinitiaiset, pikkuvarpuset, vihervarpuset, sekä harakat. Lintulaudan alla ovat viihtyneet fasaanit ja yksi pikkuruinen orava (jonka kyllä vahingossa säikytin avaamalla terassin oven, anteeksi orava! Laitoin sinulle pähkinöitä kukkaruukkuun !)


Niin se lomaviikko mennä hupsahti! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti