sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Valaistusta

On pimeää ja hetken päästä vielä pimeämpää. Askartelin valaistuksen kanssa ulkona ja sisällä.
Ulos viritelin lamppuja marraskuun synkkyyteen.


Olohuone on ollut pian pari kuukautta ilman valaisinta, koska valaisinvanhus 90 v. on ollut alan liikkeessä korjattavana, eikä tarvittavaa varaosaa ole ilmeiseti vieläkään löytynyt.
Jos oikein ymmärsin, haussa on edelleen YKSI valkoinen, yksiosainen lampun kiinnityskanta. Neljä oli jo löytynyt vanhoista valaisimista, uusia tuollaisia ei kuulemma enää valmistetakaan. 

Odotellaan siis edelleen... 

Nyt tilalla on paljas lamppu!


Aika reilun kokoinen tosin. Kanta on kokoa E27 (eli se isompi) ja lampun halkaisija n. 13 cm. Sopivaa varjostinta ei kotoa löytynyt enkä toistaiseksi vielä kehitellyt mitään omaa sovellustakaan. Olisiko isosta ilmapallosta, liisteristä ja nipusta sanomalehteä mihinkään..........

Pari valaisimen varjostinta tuli remontoitua. 


Makuuhuoneen sininen muuttui valkoiseksi.


Materiaali on trikoovuorikangasta. Hankittu ja osin käytettykin ulkoilupuvun vuoriksi.
Sisällä kimaltelevat samat prismat, kuin edeltäjässään.


Sama materiaali myös jalkalamppuun. Ennen näytti tältä. Siis ennenkuin  kissakuopus roikkui siinä kynsillään saaden aikaan lukuisia lankalenkkejä. Makuuhuoneen valaisimesta ei löytynyt kuvaa mallista "ennen", Se oli siis sininen viimeiset n.15 vuotta!


Ihan muuta ja paljon vanhempaa kuin 15 vuotta!

Kaksi tyynyliinaa ja pussilakana n. vuodelta 1976! Käytössä ja ehjiä edelleen. Liekö tänä vuonna ostetut vielä yhtä hyväkuntoisia vuonna 2052. Jaa, mutta enpä taida olla sitä näkemässäkään. 90-vuotispäivätkin kun olisivat jo kaukana takanapäin :)
1 kommentti:

  1. I love your lamps - even though we are not as far north as you are, it is still dark by 4.30pm, and will be dark at 4.00pm by Christmas.

    Helenxx

    VastaaPoista