lauantai 21. toukokuuta 2016

Yhtä sun toista toukokuun 2016 lopussa

Moi vaan pitkästä aikaa!


Hupsista vaan, muutama viikko vierähtänyt taas. Ulkona näyttää jo varsin kesäiseltä. Mukavaa, aurinko paistaa ja lämmintäkin on luvattu. Pihahommat on kirjaimellisesti kesannolla. Talvella ruttuun luisteltu olkapää magneettikuvattiin, koska hyvin alkaneen fysioterapian aikana liikeradat yllättäin huononivat. Olin telonut sitä muutaman kerran vielä uudelleen lainalasten seurassa. Kesäkuun alussa viuhahtaa sitten kirurgin veitsi! Tuleva kesäkuu voisi sitten ollakin minun puolestani oikein viileä. Saamieni ohjeiden mukaan räpylä on neljän viikon ajaksi sidottu vartaloon kiinni liikkumisen estämiseksi. Saa olla kateellinen! Minun ei tarvitse mennä uimaan, ei pyöräilemään, ei ajaa autolla eikä lainkaan käyttää oikeaa kättäni. Mihinkään. Sormet kuulemma liikkuvat sentään. Oikeakätisenä saan pikku haasteen oppia pyörittämään arkea vasemmalla kädellä! Tulee olemaan mielenkiintoista! Hirvittää koko operaatio eikä kovin ruusuiselta näytä siis loppukesäkään. Hyviä kirjavinkkejä varmaan kaivataan! Onneksi telkussa alkaa Outlanderin uudet jaksot.

Jotta elämä ei muuttuisi turhan yksinkertaiseksi, sovin vielä pienestä keittiö/eteisremontista kalustefirman kanssa keväällä. Alunperin toimitus piti olla muutama päivä leikkauksen jälkeen. Sen sain sentään siirrettyä. Yksi komero ja yhdet yläkaapit pitäisi sitä ennen tyhjentää ja purkaa. Täytyy tehdä tulevilla viikoilla. Paitsi. Rupesin tarkistamaan yläkaappien kiinnitystä  Ei ...kele! Kaapit on ruuvattu, naulattu ja varmaan liimattukin niin tiukasti kiinni ja painavat tolkuttomasti. Eivät taida meikäläisen taidoin irrota! Laitoin kalustefirmaan tiedustelun, josko VIELÄ voisi tilausta muuttaa kaappien osalta. Matalammatkin riittäisi. Tai sitten täytyy huutaa ammattipurkajia apuun. Jostakin.

Tätä kalustehässäkkää en olisi edes aloittanut, jos käsi olisi kuntoutunut alun oletuksen mukaan tai jos olisin arvannut, että tapaturmavakuutusyhtiöni maksaa leikkauksen enkä joudukaan odottamaan sitä puolta vuotta julkiselle puolelle. On kuitenkin erinomaista, että se päästään leikkaamaan jo nyt. Neljä kuukautta on kuitenkin jo kulunut tapahtuneesta. Paremmin toimivaa oikeaa kättä kuitenkin vielä tarvitaan myöhemminkin.


Kuvia, jotka eivät liity mitenkään em. tekstiin!

Kevään näpertelyjä. Muffinivuuat kuivamustekynän nuppi muottina.

Liuskekiviuuni valmisteilla. Kissan repimästä kassista tehty "kivipinta"maalattuna.

Herra Höyry? 
Hauska (tieto) kirja, usko vaan!

Lainalasten metsäseikkailuhahmoja. Hirvi ja kettu vielä tekeillä kuvausvaiheessa. Tulevalla viikolla toivottavasti päästään seikkailemaan, lapset perheineen!Flammentanz paleltui lähes kokonaan viime talvena. Nyt paikalla kasvaa kurnuttava fasaanikukko ja kaksi kanaa!

torstai 5. toukokuuta 2016

Papalle mummu, sekä pari sanaa taikinasta ja ulkoilusta

... tulossa.


vielä viimeistelyä vailla. 


Pappa sai Heikit (Reinojen esi-isät).

Mummula-projekti jatkuu hissukseen...

Välillä voi leipoa vaikka oikeaa leipää


Tässä muhii hapanjuuri. Vettä ja vehnäjauhoja n. 1dl kumpaakin. Puolikas omenaa raastettuna. Tässä viihtynyt tiskikoneen päällä lämmittelemässä pari päivää. Plup, plup!
Tämäkin projekti jatkuu.
Kevät muuttumassa kesäksi. Horisontti vihertää. 

Juoksuhautoja viimevuosisadan alkupuolelta.

Aika pudotus. Ei kantti kestänyt mennä ihan reunalle. Rotkon ja juosuhaudan välissä oli paikoin vain polun leveä kannas!


Kolopesijöiden kerrostalo ja "omakotitalo"Mikähän se tämän tarina olikaan?