sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Talvi tuli ja meni tammikuun päivien myötä


Viikko sitten tienoot olivat lumen peitossa, jäällä riitti hiihtäjiä ja luistelijoita sekä myös meitä kävelijöitä.  

Nyt on lähes kaikki lumi poissa, tiet liukkaita ja kuraisia. 
Edellisen viikon kompuroinnin vuoksi olkapää ei kestänyt hiihtoa, joten ainakin toistaiseksi sukset ovat jääneet varastoon. Toivottavasti se sääennuste pitäisi paikkansa, jossa luvataan tiistaiksi lumisadetta. Ehkä jo varovasti voisi yrittää sauvoja heilutella :)

Kun ei ole pystynyt mitään laajempia liikeratoja tekemään, on voinut keskittyä pikkunäpertelyyn.


Bakeliittipuhelin 60 -luvulta. 
Oikeastaan 12 mm leveä nukkekodin puhelin Cernit- massasta.


"Vastapaistettuja" asukkaiden osia. Kalpeammat Cernitistä ja tummempi Super Sculpeysta. 
Odottelevat kokoonpanoa ja viimeistelyä. Katsotaan, keitä sieltä syntyy. 

Ostin jopa uuden lelun askartelua varten.


Lupaa porata, jyrsiä, kaivertaa, kiillottaa, hioa ja katkaista. Varmaan tosi laadukas peli, hintakin oli huima 16,95!!!! :) :)

Kohta kokeillaan!


Pallopäät sietävät jo toisiaan aika hyvin. Tässä vielä kevyen väliseinän takana, mutta olen yllättänyt heidät myös samalta ruokakupilta syömästä - yhtäaikaa!
Tässä kurkistellaan piilossaolijaa.


Pallopoikahan se siellä!


Mummu nukkuu, kuten suurimman osan vuorokautta. Välillä käy syömässä - eli aamulla,illalla ja lähes tasan kello kolmelta (jos palvelusväkeä on paikalla). Kerran päivässä kiertää 6-8 kierrosta kahdeksikkoa keittiön ruokapöydän ympäri olohuoneeseen kiertäen siellä sohvapöydän. Paljon ei pian 17 -vuotias enää jaksa. 


Mukavaa alkavaa helmikuuta!lauantai 23. tammikuuta 2016

Pitemmittä puheitta

Siinä ne nyt ovat. Iso ja pieni. Pienestä puuttuu vielä pätkä ketjua ripustusta varten.Suhteet eivät ole ihan kohdallaan. Minikrunun sakarat ovat aivan liian pitkät. Ehkä teen vielä uuden. Ensin haen suurentavat silmälasit tai luupin sekä sijoitan kirkkaan työvalon järkevään paikkaan muutakin työskentelyä kuin ompelua varten.  Näin syntyi miniatyyri, ison syntyvaiheista ei ole tietoa. Ikää alkaa olla sata vuotta, joten tekijääkään ei enää pääse haastattelemaan.

 

Muovikorkki, kalenterin kierreselkää, nappi, tinapaperia, 
muutama pikkukorkki, pohjamaali ja kuparimaali päälle. Tukevaa teellä värjättyä paperia kiinni-iskettävän nepparin ympärille varjostimeksi, hiukan kultatussilla reunaan väriä, lampun virkaan helmi, siima/kuumaliimakiinnityksellä paikalleen. Yhdellä nukkekotifoorumilla kerrottiin, että helppo olisi laittaa oikea sähkövalokin tällaiseen. Helppo ja helppo. Ei minulle ainakaan toistaiseksi.
torstai 21. tammikuuta 2016

Näpertelyä

Olkapää muistuttelee viikonlopun kämmistä edelleen, joten neuletyöt makaavat vaatehuoneessa ja ompelukonekin saa viettää lomaa. Ihan pikkuista askartelua tosin voi harrastaa.


Mummulan perintökello oman olohuoneen seinällä. Koko noin 60x34 cm.


Minimummulan minikello n. 2x5 cm.
(takana sokeripala mittakaavana)Tässä seuraava projekti:

Kattokruunu 1:1 koossa
minikoko odottaa maalaamista ja valaisinkupujen kiinnitystämaanantai 18. tammikuuta 2016

Paluu "rikospaikalle"

Kävelin tänään lenkin samalla jäällä, missä lauantaina nitkahti olkapää. Luistelu-ura oli edelleen melko luminen. Eipä olisi näkynyt tänäänkään railot ja kolot.

Mutta sää oli mitä mainioin. Kevyttä lumisadetta, hiukan tuulta, enimmäkseen pilvistä. Taivas oli hauskasti erisävyinen joka ilmansuunnassa!

Etelän suuntaan


Pohjoista kohti

Itään päin

Lännen suunnassa auringon säteet pilven takanaMetsä on kauniin luminen! Hiihtoladut olivat kunnossa jäällä ja metsäänkin oli pohjat tehty. Luistellen olisi jo päässyt sielläkin - varsinkin jos olisi kaksi toimivaa kättä tuolla mäkisessä maastossa!!!!!

Metsätiellä muutaman kulkijan jäljet...

lauantai 16. tammikuuta 2016

Talviurheilua

Lainalasten kanssa luistemassa "hokkareilla" perjantaina aamupäivällä reilun tunnin verran ja iltapäivällä toinen mokoma. Lauantaina siskon kanssa retkiluistimilla huonoa jäärataa pitkin puolisen tuntia ja sitten ensiavussa nelisen tuntia. Huitaisin sauvalla ns. tyhjää ja horjahdin ja sitten sattuikin jo olkapäähän ja lujaa. Ei tehnyt mieli liikuttaa mihinkään suuntaan.


Rtg-kuvassa ei näkynyt mitään selvää murtumaa, mutta hoidetaan levolla kuten murtumaa. Ja olen oikeakätinen grrr! 
Mutta on kätevä mitella. Ei paina niskaa lainkaan, kun kiertää selän kautta.Sunnuntaina 17.1.


Hoitohenkilökunta päivystää vuorokauden ympäri

perjantai 15. tammikuuta 2016

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pakkasta, pakkasta, pakkasta riittää...

Tänään ikääntyneet lähtivät muutaman tunnin happihyppelylle (ulkovarastoon).

Ryhmään kuuluivat kaikki vanhat puulastutäytteiset karvakamut ja Tiro. Tiro on musta yli 50-vuotias lammasturkiksesta tehty koira vasemmassa reunassa. Sen sisukset lienevät jotakin "trasselia", kovaksi täytetty, vaan ei karkeaa kuten lastu. 
Mukana ovat isot puolannallet, pari saksalaista käsinukkea, kettu ja kissa (liekö ihan Steiffia, kuten majavakin, korvanappi puuttuu), kiinalainen pikkunalle, ilmeisesti Teddy Hermannin kauris ja harmahtava nalle, jonka alkuperästä ei nalletietäjä-myyjäkään aikanaan ollut varma.
Pari tuntia pakkasessa tekee tehtävänsä, jos joku "ötiäinen" on päässyt muuttamaan turkkiin tai sisuksiin. 

Pihalle en voinut heitä viedä, koska.......meidän pihalla ulkoilee !!!!!! jonkun valopään kissa. 
Myös lähes parinkymmenen asteen pakkasessa. Ja tällaista jälkeä löytyi eilen oven pielestä!
Samainen kissahan terrorisoi meitä ennen pakkasia ilmestymällä takapihallemme noin puolen yön aikaan saaden omat kissamme sisällä hermostumaan täysin. Vieras kissa mourusi pihalla ja loikki ikkunaan jättäen kuraisia jälkiään.Kissa ei ole kenenkään lähinaapurin, vaan tulee nähtävästi viereiseltä asuntoalueelta saakka (näin eilen illalla lenkiltä tullessani juuri samannäköisen reippailevan tarmokaasti sinnepäin). Omistajan kun tietäisi, voisi antaa siivoustehtävät hänelle). Nyt on kaikki mahdolliset kissankarkotteet käytössä, seuraavaksi tehtäväksi jää napata kissa kiinni ja toimittaa löytöeläintaloon. Jonkin verran ottaa aivoon tuollaiset kissan omistajat! Yleensäkään en voi ymmärtää, että kaupunkialueella pidetään kissoja irrallaan ja vielä vähemmän, että se tapahtuu näillä pakkasilla!
Jotakin kivaakin on luvassa. Siskolta tuli juuri viesti, että läheisellä järvellä on 25 cm jäätä ja retkiluistelurata aurattu!!! Lisäksi aurauslumesta on tehty jäälle oiva pohja hiihtoladulle! Ihanaa!! Tosin vasta keskiviikkona työvuorot antaisivat mahdollisuuden päästä jäälle valoisaan aikaan. Ehkä jaksan odottaa.

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Hyvää alkanutta vuotta 2016Vuosi alkoi (lähes) talvisissa merkeissä. Eilen totesin järven saaneen jääkannen ja tänään tuli hiukan lisää luntakin! Maahan asti. Valkoinen on jo!Lauantaina satoi hiukan lunta mutta tunnin päästä paistoi aurinko lähes pilvettömältä taivaalta. Järvellä näkyi jo joku  (uhka)rohkea pilkkijä


sekä luistelijoita (siis nuo lähes näkymättömät pisteet lähellä vastarantaa!)


Toivottavasti myös tähän vuoteen mahtuu leppoisia kissanpäiviä!

(mummukissa, pian 17 vuotta, rentoutuu)