sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Nippanappa toukokuussa vielä

Kovin paljon en kevät/kesähommia ole vielä pihalla tehnyt. Aika villiltä näyttää paikoin.
Nyt muistin kuitenkin kokeilla jo vuosia sitten kuulemaani keinoa rajata pihan kultapallojen pituuskasvua. Ohjeen mukaan kukan varret leikataan noin kymmenen sentin mittaisiksi kun pituutta on noin 20-30 cm. Rapsaisin poikki. Saa nähdä kuinka käy!

Kuvassa näkyy myös kotikummituksemme Kutvonen (vai liekö joku varjo?)
Isossa piharuukussa ovat talvehtineet maksaruohot, jotka tosin terassille unohtuneena olivat kuivua hengiltä selvittyään sitä ennen talven pakkasista tuossa astiassa vailla minkäänlaista suojaa. Sitkeitä ovat!
Ihme kyllä, myös vanhat äitienpäiväruusut, kuten "Siilin täti"-muumio ovat säilyneet hengissä. Nekin jäivät heikolle suojaukselle talven ajaksi.
Sen sijaan Flammentanzin kiedoin pakkaspeitteeseen talveksi ja nyt se on virkeänä kiipeilemässä terassin säleikössä. Kukkia odotellaan kesällä!
 Napsin myös lähes puoli pihaa vallanneen tarha-alpin varret poikki. En sure, vaikka jäisi kasvamattakin. Joka kesä nuo metriset varret ovat tukemisesta huolimatta kaatuilleet pitkin pihaa...


Ulko-oven pieleen muutti tulilatva, jonka sain talvella ystäviltäni. Se innostui uudelleen kukkimaan, mutta nelijalkaiset puutarhurimme taitavat pitää siitä enemmän kukattomana, sillä nuppuja löytyy oudosti myös lattialta!
Nyt se on kissojen ulottumattomissa pihalla. Toivottavasti säästymme yöpakkasilta.
Pihaa siivotessa löytyi kutsumattomia vieraita.


Valmistin niille tosi kuuman kylvyn. Uusi metsästyskierros on vielä luvassa jonkin ajan päästä. Näitä kutsumattomia vieraita on tullut parin- kolmen vuoden aikana laumoittain pihallemme. Aikaisemmin niitä ei näkynyt koskaan. Ei kiva tuttavuus.

Nelijalkaiset ovat ahkeroineet myös muilla tavoin. Varsinkin öisin. Nuorimmainen on syönyt jonkun sukan ja yhden villatakin reiälliseksi. Taas. Ulkoilunaru oli unohtunut olohuoneen sohvalle. Naps naps ja naru oli pätkitty!

Olinpa jättänyt kuivikepurua myöhempää askartelua varten keittiön hyllylle muovilaatikkoon. Kissojen mielestä ilmeisen sopivaa nukkekodin parvekkeen hiekoittamiseen ja osansa saivat vielä omat ruokakupitkin!Kissa kassissa toivottaa mukavaa toukokuun viimeistä viikkoa!

maanantai 11. toukokuuta 2015

Kyllä täällä edelleen ollaan

"Sata vuotta" vanha paperikaihdin romahti perjantaina. Tosin pikku "jyrsijämme" edesauttoi asiaa puremalla säätönarut poikki. Sain raadeltua kaihtimen irti ja roskikseen. Pahvi- tai paperikierrätykseen en arvannut sitä laittaa, vaikka sainkin kaikki ei-paperi- tilpehöörit irti. Paperi näytti kyllä ihan tavalliselta paperilta, mutta silti...
Lauantaina sitten kaihdinkauppaan. Nyt tilalla on pimentävät rullakaihtimet, joiden kiinnittämisessä oli mennä hermot (ja niska ja selkä). Mittavirheitä, huono ruuvimeisseli, pehmeät ruuvinkannat ja tosi hankala työasento). Vaan siellä ovat ja ainakin toistaiseksi pysyneet paikallaan.


Viime päivinä olen leikkinyt modistia.

Yksi valmistuneista näyttää tältä:

Toinen näyttää sisäpuolelta tältä (silittämättä vielä).

Pari farkkukankaista jäi kuvaamatta, kun toimitin ne jo eteenpäin.
Kivaa puuhaa!

Muutama mekkokin on valmistunut, malli kuten edellisessä päivityksessä. Kangasta vaan oli enemmän, joten sain ommeltua pitkät hihat. Toinen kukkiva siskolle, toinen omaan käyttöön tästä kankaasta. Kankaan jouduin tosin käymään vaihtamassa, sillä ensimmäisessä otoksessa oli kuvan mukainen virheraita.


Siskon mekko kukkii kauniisti!

Tänään oli aurinkoinen ja mukavan lämmin päivä. Mummukissa on hinkunut ulos jo muutaman päivän. Tänään sitten ajattelin työpäivän jälkeen laittaa koko lauman valjaisiin ja terassille. Tytöt olivatkin innokkaina tutkimassa pihaa.


Muurahaisia ja hämähäkkejä liikkeellä.

Poikaparka sen sijaan PELKÄSI!

Valjaiden kiinnittäminen naruun sai sen aivan pois tolaltaan. Jokin rapsahdus ja poika syöskyi sisälle nojatuolin taakse. Lyhyen taluttimen kanssa sitten harjoiteltiin varovasti pihaliikuntaa.


Seinän vierestä tarkkailtiin varovasti tyttöjen rohkeaa tassuttelua pihalla. Näin arkaa ulkoilijaa meillä ei ole ennen ollutkaan. Edetään rauhallisesti:)

Mukavaa viikkoa!