sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Vähän niinku olis talviOlin tänään ensimmäistä kertaa ulkona muutamaan päivään. Flunssa pääsi yllättämään ja yritin tehdä sen vaikutuksella taas nukkumisen henkilökohtaista ennätystä. En onnistunut, viime talvisen influenssan yhteydessä nukuttu on edelleen voimassa. Nyt tuli vain 13 tunnin "putki".
Sitten edellisen ulkoilukerran oli tullut talvi.

Aamun harmaa näkymä ikkunasta

Pihan pihlajia

Ulkoilu alkaa tästä

ruusuangervojen ohi

rantaan

lepikkoon

sillan yli (rinteessä rattikelkkailijat ja ensimmäinen tänä talvena näkemäni hiihtäjä, ikä ehkä 6 vuotta)
 ja kotiin!

Kissoja ruokkimaan,,,
Raitakissat ruokailevat sovussa
Tumma kaveri liittyi mukaan
Voi kai sitä näinkin nukkua?

Lumi lisäsi valoisuutta, mutta pimeä tulee silti aikaisin! Vielä kuukauden ajan päivä lyhenee ja valo vähenee, mutta sitten...

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Valaistusta

On pimeää ja hetken päästä vielä pimeämpää. Askartelin valaistuksen kanssa ulkona ja sisällä.
Ulos viritelin lamppuja marraskuun synkkyyteen.


Olohuone on ollut pian pari kuukautta ilman valaisinta, koska valaisinvanhus 90 v. on ollut alan liikkeessä korjattavana, eikä tarvittavaa varaosaa ole ilmeiseti vieläkään löytynyt.
Jos oikein ymmärsin, haussa on edelleen YKSI valkoinen, yksiosainen lampun kiinnityskanta. Neljä oli jo löytynyt vanhoista valaisimista, uusia tuollaisia ei kuulemma enää valmistetakaan. 

Odotellaan siis edelleen... 

Nyt tilalla on paljas lamppu!


Aika reilun kokoinen tosin. Kanta on kokoa E27 (eli se isompi) ja lampun halkaisija n. 13 cm. Sopivaa varjostinta ei kotoa löytynyt enkä toistaiseksi vielä kehitellyt mitään omaa sovellustakaan. Olisiko isosta ilmapallosta, liisteristä ja nipusta sanomalehteä mihinkään..........

Pari valaisimen varjostinta tuli remontoitua. 


Makuuhuoneen sininen muuttui valkoiseksi.


Materiaali on trikoovuorikangasta. Hankittu ja osin käytettykin ulkoilupuvun vuoriksi.
Sisällä kimaltelevat samat prismat, kuin edeltäjässään.


Sama materiaali myös jalkalamppuun. Ennen näytti tältä. Siis ennenkuin  kissakuopus roikkui siinä kynsillään saaden aikaan lukuisia lankalenkkejä. Makuuhuoneen valaisimesta ei löytynyt kuvaa mallista "ennen", Se oli siis sininen viimeiset n.15 vuotta!


Ihan muuta ja paljon vanhempaa kuin 15 vuotta!

Kaksi tyynyliinaa ja pussilakana n. vuodelta 1976! Käytössä ja ehjiä edelleen. Liekö tänä vuonna ostetut vielä yhtä hyväkuntoisia vuonna 2052. Jaa, mutta enpä taida olla sitä näkemässäkään. 90-vuotispäivätkin kun olisivat jo kaukana takanapäin :)
sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kissojen sunnuntai ym.

Kaverusten aamupäivä-, päivä- iltapäivä- ja iltaunia. Ulkona on ollut perjantain lumisateen jälkeen enimmäkseen kosteaa ja sateista. Näin sunnutai-iltana on vielä vähän maa valkoinen. Ulos ei ole ollut hinkua, joten on porukalla laiskoteltu kotona.
Kukkuu! 


Kahden kerroksen väkeä


Siskonpeti


Lepo sohvalla


Hali ja pesu


Halataan!


Talitiainen, sinitiainen, varpunen, varpunen, varpunen.... harakka - väk-väk-väk-väk! täältä kukkaruukun takaa.


Mitä?

Laiskottelun lomassa kyllästyin ruokapöydän tuoleihin ja laitoin ne torille myyntiin. Toivottavasti löytää kodin. Lähes ilmaiset ja hyväkuntoiset. Uudet on jo kiikarissa :)


Selkänojissa olleista edesmenneen kollipojan kuvista en henno luopua kuitenkaan.


Maalasin ikkunalaudat. Vähän tylsää sutia noita välejä. Olivat luonnonpuun väriset eli kellastunuta havupuuta! Nyt ovat ikkunanpokan väriset, kunhan kuivuvat. 


tiistai 4. marraskuuta 2014

Neljäs pieni


Löytyi yllättäen neljäs "tupsutukka".
Nukkeja ja nalleja on hyllyn täydeltä eikä kaikkia ihanuuksia, joita vastaan tulee,  voi tietenkään lunastaa! Tällainen jos kuitenkin kohdalle osuu ja vielä sopivaan hintaan,  löytää kotinsa meiltä.


Ari-nukke vaaleine hiustupsuineen on vain jotenkin niin hellyttävän näköinen. Vaatetuskin vaikuttaa alkuperäiseltä. Perusteellisen kylvetyksen tarpeessa oli sekä nukke että vaatteet. Hiukset ovat hiukan harventuneet ja harkitsenkin nyt hiusten uudelleen istutusta, kun vaan löydän materiaaliksi sen vaalean peruukin, jonka tallensin jonnekin viime syksynä. Askartelutarvikkeiden ja roolivaatteiden inventaario lie paikallaan!
Rivi kavereita, joukossa yksi kaljupääkin.
Vielä yksi "tupsukas"

Älä häiritse, olen päiväunilla!

Me kotikissatkin ollaan jo aika hyviä kavereita. Mummu on ihan rauhallinen kaveri, ellei sitä säikäytä. Koska se ei näe vasemmalla silmällä hyvin, pitää katsoa, ettei ryntää liian nopeasti viereen. Tässä vahditaan pihalintuja.
Pentu on kasvanut!