lauantai 30. elokuuta 2014

Kohta on viikko vierähtänyt uuden perheenjäsenen kanssa!

Uskmattoman rohkea pikkukisupoika meille muutti! Arvattavasti kiitos kasvattajaperheen koirien ja lasten!
Mummukissa on suhtautunut ensimmäisen illan jälkeen rauhallisesti, melko välinpitämättömästi suorastaan. Nuuhkinut muutaman kerran, tutkinut varovasti ym. Neiti itämainen sen sijaan on PELÄNNYT hurjasti ja näyttänyt sen koko olemuksellaan. Että osaa kissa huutaa rumalla äänellä ja kovaa! On juossut karkuun, sähissyt ja käpsinyt ahkerasti  muutaman päivän, mutta utelias kun on, ei ole voinut kovin kaunas karata.
Pienin askelin on edetty.
Eilen oltiin jo siinä tilanteessa, että koko lauma jäi muutamaksi tunniksi keskenään. Viime yö oli ensimmäinen, kun nukuttiin kaikki väliovet auki. Mummukissa ja itäneito ovat nukkuneet makuuhuoneessani oven takana tähän asti, pennun tutustuessa uuteen kotiinsa. Illalla nämä kaksi nuorimmaista juoksivat hullunrallia ympäri taloa, mutta kun valot sammuiva ja asunto hiljeni, löysivät kumpikin yösijansa. Aamulla heräsin jalka puutuneena - kissan alla! Itäneito oli löytänyt turvallisen nukkumapaikan siis! Pikkupoikanen  löytyi umpiunessa olohuoneen nojatuolista. Aamu on ollut huomattavan rauhallinen!


Happy together?

Mukavaa viikonloppua luvassa :)

tiistai 26. elokuuta 2014

Suunnitelmista totta yhtäkkiä

Hain sen sunnuntaina. Olin käynyt katsomassa lauantaina. Perjantaina en vielä edes tiennyt siitä mitään, ennenkuin illalla. Olin suunnitellut sen hankkimista helmikuusta asti. Mietin kovin sen sopivuutta meille  kevään ja kesän ajan.
 Tässä se nyt on:Uusi kollipoika, ikää kolmetoista viikkoa ja pari päivää päälle. 

Itämainen neiti pelkää, suhisee, karjuu ja murisee. Juoksee karkuun. Mummukissa murisi vähän aluksi, mutta nyt väistelee sujuvasti ja vaikuttaa hyvin välinpitämättömältä.
Pikkuinen murisi ja sähisi alkuun tarpeen mukaan molemmille. Ensin vähemmän, nyt harvemmin. Vauhdikas ja hauska tapaus! Kova poika leikkimään. 
Eipä ole paljon muuta tullut tehtyä työpäivän jälkeen kuin seurattua pennun touhuja. 
Eiköhän tuo itämainen neitikin jossakin vaiheessa ymmärrä, että hänellehän tässä se leikkikaveri hankittiin! Kotikissa.

perjantai 22. elokuuta 2014

Vielä elokuuta

Hupsista! Onpas aika mennyt nopsasti! Heinäkuun helteet muuttuivat elokuun sateisiin. Viileämpää on ollut jo lähes pari viikkoa. Ja vettäkin tullut taivaalta enemmän kuin tarpeeksi. Kiva pyöräillä töihin ja yrittää osua sadepilvien väliin! Aina en ole osunut ja muutaman kerran turvauduin suosiolla japanilaiseen peltilehmään.

Helteillä tuli maalattua nuo kaapit/lipastot, mutta huonekalujen uudelleen järjestelyt jäi, kun oli niin kuuma. Eipä niitä vieläkään ole oikeille paikoilleen saatu, vaikka helle tuskin on ollut enää syynä. Työpäivien jälkeen ei vaan ole saanut valmista noiden suhteen.

Entiset tylsänruskeat ovat nyt siis tummanruskeat!
Maalarikaveri

joka hermostui, kun hiomakone pärähti käyntiin ja nappasi vähän kädestäni kiinni


Onneksi oli laastaria ja teippiä, jolla syvemmät urat sai umpeen. Eikä ihan samanlaista jälkeä, kuin naapurin kissan jäljiltä viime kesänä

Mekkotehdaskin on ollut toiminnassa kesän aikana  (ja muutamia housuja + yöpaitoja on ommeltu siinä sivussa), mutta eihän noita tullut kuvatuksi. Miesten (?) paidoiksi tarkoitetusta puuvillakankaasta saa ihanan viileitä ja ohuita kesäyöpaitoja, huomasin. 

Työt alkoivat elokuun alussa ja lainalasten opetukseen sain tehtyä lisää "avustajia". Tässä valmistumassa tupsukorvainen Nipotti (vaalea) ja karvakorvainen Apuli (ruskea).

(Huom! "linssilude" vasemmassa laidassa)Nipotti on jo valmis nipottamaan,


Apuli valmistunee viikonlopun aikana. 
Lisäksi syntyi uusi, pieni nallelapsi, mutta hänet esitellään vasta myöhemmin, sillä omistajansa ei vielä tiedä omistavansa tätä nallea! Se ei ole lähdössä lainalapsille.