torstai 17. heinäkuuta 2014

Puuhailua kesän lämpimillä


Mansikat on pakastettu. Ja syötykin jokunen litra. Hyviä ovat. Kuivasinkin vähän noin niinkuin kokeeksi. Oli siis ensimmäinen kerta ja odotan mielenkiinnolla, maistuvatko myöhemmin mansikammilta kuin pakkasessa palelleet.

Edellisen postauksen sermi lähti maalle mökkihuussin somisteeksi. Hyvä, että löytyi uusi omistaja, joka keksi sille käyttöä.

Kyllästyin puun värisiin huonekaluihin, Tv-taso pääsi käsittelyyn ensin. Jatkoa seuraa.


On ruskea, ei violetti.

On niin kuuma, että vasta illalla voi syödä.


Esimerkiksi leipätikut ovat oivaa kissanruokaa. Vai?
Hyvin näytti maistuvan. 
Sitten taas jaksaa nukkua, ellei ole sattunut terassin ovesta kärpäsiä muuttamaan sisätiloihin. Nehän ovat mitä parhaita kissanleluja, tuumii nuorimmainen. Ja taas mennään!

Alppikärhössä on taas pieniä vihreitä toukkia. Aivan kuten viime kesänä. Nyt tosin kaksi viikkoa myöhemmin. Tintit herkuttelevat kuten silloinkin. 
Muutama tiklikin vieraili tänä kesänä kaikkialle levinneiden vuorikaunokkien siemeniä syöden.
 Lintujen puuhia on mielenkiiintoista seurata niin omassa pihassa, metsässä kuin vaikkapa pesäkameran välityksellä. Näkee sellaisiakin lintuperheitä, joihin ei mitenkään voi muuten tutustua. Tämän kevään ja kesän ajan olen seuraillut varsinkin kalasääksen perheonnea. Kohta alkavat lapset olla jo emonsa kokoisia!

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Lopulta uskon, ettei tuu mittään...

Laitoin lopultakin Tori fille myyntiin  muutaman vuoden vaatehuoneessa asuneet rullaluistimet. Ovat olleet kerran jalassani, eteisen lattialla. Luistimet tuli uusittua juuri ennen polvileikkausta, jonka jälkeen ei sitten uskallus ole riittänyt niitä käyttää. Nyt alkoi tuntua siltä, ettei sitä rohkeutta tule vastaisuudessakaan, varsinkin, kun polvesta tehtiin ihan romu. Toivottavasti pääsevät käyttöön. Ne ovat tosi hyvät!


Samantien saa lähteä vanha sermikin. Lienee 40 - 50 -luvulta. Ryppyiset kankaat aika paljon uudempia.


Kaikkea sitä tulee nurkkiin kerättyä. Mitähän seuraavaksi laittaisi myyntiin?? 


Ei ainakaan tätä! Eilen paistoi aurinko, tänäänkin se paistaa, mutta vain paksun pilviverhon takana. "Aurinkokin paistaa, vaikkei sitä näy..." riimitteli Eppu Normaali vuosia sitten. Uskotaan.

Ehkäpä hyvä pyöräilykeli? Kohde voisi olla vaikka tämä.


Siis kohti maaseutua!

Mukavaa viikonloppua!

torstai 10. heinäkuuta 2014

... mikä kuolleeksi mainittiin

 Tai ainakin varsin heikossa kunnossa oli Flammentanz, kun muutama vuosi sitten toin sen eräästä puutarhamyymälästä. Taisi olla yksi elävän näköinen silmu ruukusta törröttävässä varrenpätkässä. Nyt näyttää jo aika kivalta! Tuoksuu miedosti.
maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kaikkeen tottuu vähän kerrallaan

...kuten muovituutin kanssa kiipeämään katon rajaan, kiipeilytelineen korkeimmalle tasolle,
 ,
laskemaan pään lepoasentoon ja jopa nukkumaan sikeästi. Ei onnistunut ensimmäisenä yönä. Lisäksi on hypätty nojatuolista kirjahyllyn päälle . Matkaa tuolin ja hyllyn välillä toista metriä - ylöspäin. On kiivetty hassusti vuorotahtia ihmisten syliin...

Tänään kokeiltiin vähän aikaa ilman tötteröä. Olipa kissa tullut likaiseksi, intensiivinen pesu kesti noin puoli tuntia. Sen jälkeen alkoi leikkausarpi kiinnostaa sen verran, että palattiin tuutin sisään. Keskiviikkona varmaan luovutaan jo kokonaan! Ohjehan saatiin viikon varoajasta.
Kaikkeen sitä tottuu, huomaan!


Ihan vähän käytiin myös terassilla tassuttelemassa mummukissan kanssa!Tummapaahtoista kahvia ja maitovaahtoa, nam. Ei kissoille.


Ja vihdoin tuli kesä! Lähempänä kolmea kuin kahtakymmentä astetta päivällä! Jippii - ei palella!

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Ressukka
Tötteröpää kävi aamulla eläinlääkärin käsittelyssä. Uskoakseni äänekkäimmät konsertit ovat nyt historiaa.
Nyt ressukka on sinnitellyt koko päivän hereillä, kun ei osaa tötterön kanssa nukkua. Syöminen ja juominen on onnistunut jotenkuten. tiistai 1. heinäkuuta 2014

Missä ovat heinäkuun helteet?

Ainakaan vielä ei näy aurinkoa eikä tunnu lämpimältä. Iltapäivälehtien mainokset kyllä jotakin huutelivat siihen suuntaan eilisellä kauppareissullani....Odotellaan siis.

Odotellessa kissat katselevat unia.


Nuorimmainen uinailee "ikivanhalla" viltillä. Isoäidin neliöt olen virkannut joskus 20-30 vuotta sitten ja viltti oli  löytynyt jostakin entisen kesämökin kätköistä ja palautettu tänä kesänä minulle! Varsinainen tilkkupeitto. Tasan 200 palaa eikä kahta samanlaista. Sen aikaiset jämälangat käytetty hyväksi tarkkaan. 
Kisu nukkuu tyytyväisenä ja aivan tietämättömänä siitä, että huomenna eläinlääkärin veitsi (toivottavasti) lähettää  toistuvat, yötä-päivää jatkuvat ooppera-aariat historiaan.Mummu "palelee" pienellä kerällä nallen jalkojen juuressa. "Muodosta itsestäsi .... puoliympyrä!" - tehtävä onnistunut!


Ja lopuksi uusi WC-raikastin mallia "pihalta löytyy".
Hurmaava tuoksu!


Sade on jatkanut pionien pieksemistä, joten tänä kesänä meillä on poikeuksellisesti tuoksunut pionilta sisällä. Joka huoneessa.

Juuri nyt ei sada - kummallista!

Mukavaa heinäkuun alkua myös sinulle!