perjantai 18. huhtikuuta 2014

Aamulenkillä 18.4.2014


Vesi on palannut rantaan ja laituri kokonaan vedessä.


Härkälinnut ovat palanneet rantaan. Toivottavasti säilyvät hengissä ja pesintä onnistuu. Joku ajattelematon on virittänyt illmeisesti verkon aivan lintujen pesintäalueen reunaan...


On siinä ollut rytinää. Polusta onkin tullut esterata.


En nähnyt Lumivalkoa ja Ruusunpunaa, kääpiö oli ilmiselvästi liikkunut kuitenkin täällä. (vrt.Grimmin satu "Lmivalko ja Ruusunpuna")


Tämä ei ollut Grimmin satua vaan aivan totta. Taivas oli täynnä kurkia, useita auroja kohti pohjoista lensi solkenaan. 
Puhelimella ei kunnon kuvaa saanut, mutta suoraan pääni yläpuolella kuului kurkien huutoja ja pää kenossa seurasin, kun haukka liiteli kurkiparvessa, aura oli levinnyt laajalle ja isot linnut lentelivät päämäärättömästi ympäriinsä. Pian kuitenkin ne saivat "rivinsä" järjestykseen ja matka kohti pohjoista jatkui yli viidenkymmenen linnun komeana aurana. Kuvassa osa linnuista huonosti havaittavissa, haukkaa ei noista kärpäsenkakan kokoisista pisteistä erota. Aina kannattaisi olla oikea kamera mukana! Ja mielellään vielä kunnon objektiivi. 


Sinivuokot kukkivat, linnut lauloivat. Hieno aamu, vaikka aurinko olikin pilven takana piilossa. Lämmintä kuitenkin jo kymmenisen astetta! Ihanaa! Kevät!

Hyvää pääsiäisen aikaa!


perjantai 11. huhtikuuta 2014

Herkutellen

Uusi herkku löytynyt! Viinisuolaheinä oli alunperin tarkoitettu ihmisravinnoksi, mutta näin se menikin parempiin suihin!

Tosin herkuttelija söi melko valikoidusti. Napsi palan sieltä, toisen täältä ja pudotteli loput rairuohokylvöksen päälle. 
Kaikki tuolle ikiliikkujalle kelpaa!

Täytynee hankkia jonkinlainen minikasvihuone ikkunalaudalle...