lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kevät tuli, lumi suli...

Lumi? Ai, oli sitä kai sentään välillä paikoittain. Mutta nyt se on täällä! Kevät!

Lähes lumettoman talven jälkeen rannassa on vielä jäätä, jolla en tänä vuonna käynyt lainkaan. Eikä sinne ole enää asiaakaan. Jäät lauloivat aamulla lähtölauluaan niin äänekkäästi, ettei järveltä vielä kilometrin päässäkään ollut epäselvää, mitä on tapahtumassa. Ulinaa ja pauketta riitti!
 Onko vesi tiivistynyt? Rantaa on PALJON enenmmän kuin kesällä.

Laiturikin näyttää kuivan maan rakennelmalta.
Nämä eivät pitäneet ääntä, kukkivat vain kauniisti!Äänettömiä olivat myös suuren muurahaispesän verkkaisesti liikkuvat asukkaat. Hereillä kuitenkin jo!
Hereillä olivat ja äänekkäinä lukuisat peipot, tikat (kiva ääni kun paukuttaa katulampun metallikupua), sepelkyyhkyt, varpuset, talitintit, varpuset, fasaanit...... Jäällä tepasteli myös pari joutsenta, jotka saivat hetken päästä seuraa toisesta lajitoveriparista. Kolmen kopla lensi toitottaen yli järven.

Upea aurinkoinen päivä näin talviajan päätteeksi. Tuli ikkunatkin pestyä, jotta aurinko pääsi myös sisälle!
Ensi yönä sitten kellojen siirto kesäaikaan. 


perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kissanpolkkaa

video


Huolimatta viikonlopun ja ensiviikon "takatalvi"ennusteista, kissa innostui kuunnellessaan televisiota ja siellä kerrotuista kevään merkeistä! Kiitos kuvaajalle, jota ilman en olisi saanut näitä terveisiä tallennettua!
Hyvää viikonloppua!

t. Flunssatoipilas ja pari kissaa

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kotona
Vähän levottomasti kului ensimmäinen yö, mutta nyt näyttää jo rauhallisemmalta. Mummukissa suhtautui sangen myötämielisesti paluumuuttajaan. Yhdessä jo illalla saunottiin.


perjantai 7. maaliskuuta 2014

Surrurrurr....


Noin viikko sitten "eksyin" Riihimäelle erään naistenvaatetehtaan kankaiden poistomyyntiin. Vaikka kaikki oli halvempaa kuin puoli-ilmaista, tuli mukaan suunnilleen vain nämä. Ja joitakin metrejä tukikangasta, muutamia vetoketjuja, saumurilankaa.... Nyt mietitään toteutusta. Kaverille kans.

Mekkorintamalla on ollut viime aikoina ompelun kokoluokka 36 - 42- Ei tosin naistenvaatekoko vaan käyttäjän koko pituus. Tässä pari näytettä:
ja vähän housupuoltakin ommeltuna. Lainalasten lelulapsille päällepantavaa. Nämäkin.


torstai 6. maaliskuuta 2014

Kissamaista juttuaKuukauden päivät ainoana kissana kehrännyt  mummukissa saa vauhdikkaan kaverinsa takaisin tulevana viikonloppuna. Itämaislady on hoitanut lapsensa luovutusikään ja kaikki reissaavat "omiin "koteihinsa. Vähän jännittää näiden tyttöjen kohtaaminen, kovin lämpimiä ystävyyssuhteitahan ei pääsyt aikaisemmin kehittymään ja nyt on yhteinen kaverikin poissa.


Itämaismamma tässä vielä pienine lapsineen. Kuva lainattu omistajalta
Feliwayt on pöhisemässä jo valmiiksi ...ja peukut pystyssä.