sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Luontokuvia maalta ja kaupungista

Pilviä ja auringonpaistetta vuorotellen ja vihdoinkin syksyinen ilma. Lämpötila vilahteli viidentoista asteen tietämillä.
 Luontokuvia maalta. Luonnontilainen järvi ja rakennettu kalaporras. Saimme myös järvellä ilmeisen usein viihtyneeltä kulkijalta varsin seikkaperäisen selostuksen paikallisen luonnon asukkaista (mm.  useita eri haukkoja, kurkia, joutsenia, harmaahaikara, sorsia, pyitä, pöllöjä, saukko, minkkikin). Itse muistan nähneeni noilla seuduilla luonnossa elämäni ensimmäiset - ja ainoat - mäyrät! Siitä tosin on jo vaatimattomat reilu kolmekymmentä vuotta. Järvi näytti jotakuinkin entiseltä, ympäristössä oli tapahtunut muutoksia.Kaupunkinäkymä lähes keskeltä kaupunkia. Kiitos "liitoskuntien", keskikaupunki näyttää aika väljältä.
Horisonttiin tuijottelussa silmä lepää.
Tänä vuonna näyttää pesintä onnistuneen :)

  
Siivet koholle ja sorsille napakka kehotus siirtyä vähän kauemmaksi!

torstai 12. syyskuuta 2013

Kurki ja sammakko

... on nimeltään vanha leikki, jossa voi hyvin harjoitella keskittymistä ja havaintojen tekemistä, reaktiokykyä ym. ym. Siis se leikki, jossa yksi on kurki antaen tahtia muille leikkijöille, jotka toimivat loikkivina sammakoina.

Aamulla töihin pyöräillessä näin sammakkoparan, joka oli jäänyt auton yliajamaksi ja naakkojen ateriaksi. Voi voi!

Päivällä kotiin pyöräillessä näin sitten kurkia. Nämä olivat oikein hyvinvoivan näköisiä, kaikki kolme. Jokin aikaa sitten näin noita upeita lintuja kuusi, missä lie toiset kolme. Olisivatko jo auranneet tiensä kohti etelää?
Puhelinkuvat - taso heikko.Sadonkorjuukissa vahtii kuivuvia ruusupavun siemeniä

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kirpparilta tullut Mervi

Sain tuliaisia kirpparilta. Kiitos siskolle ja äidille! (Olin kirjoittaa "sikolle", mutta se olisi ollutkin sitten sisäpiirin vitsi.)Tässä hän on. Valitettavasti ilmeisen alkuperäinen mekko hajosi korjauskelvottomaksi lopullisesti pestessäni sen. Uusissa vaatteissa on nyt vain totuttava siis olemaan. Nukke on hyvin samanlainen, kuin ne, millä 60-luvun lapsuudessa leikittiin. Nuken selässä oleva leima tosin viestittää sen olevan 70-luvun puolelta. Itse en silloin enää/vielä nukkeja harrastanut.
Nukkeneiti on Polarnukkemallistoa ja mielestäni tuon mallin nimi oli Mirja. (Korjaa, jos olen väärässä.)
Tämä neiti kyllä näytti niin ilmiselvästi Merviltä, että olkoon se hänen nimensä.

Alkaa hylly olla jo melko täynnä.

 No kahta samanlaista ei ole, paitsi "tukkatupsu" Ari-nuket, joita kernaasti hankin lisää, jos kiinni saan - kohtuuhinnalla

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ei tuu mittään...silmätön ressukka

Ajatus toteutuksesta ja suunnitelma olivat suorastaan erinomaisia, vain toteutus ontui.


Alkuperäisten kiinnittäminen: - mahdotonta (mekasnismi ei toimi ja millä hiivatilla ne laittais kiinni)
Silmien irrotus sulkumekanismista - joka oli siis rikki. Silmämunan puolikkaiden kiinnitysyritys - no joo - jotenkin kiinni, mutta ei varmana pysy (ei pysyneet). Kyllästyin yrittämään. Olisihan sunnuntain jotenkin muutenkin voinut viettää...
Ehkä joskus vielä uudestaan. Laitan puusilmät.Kävin kirpparilla. Huivi ja kirja "saaliina". Rahaakin meni kolme euroa. Kirja tosin löytyikin kotoa kirjahyllystä, joten ajatukseni kirjan lainalapsille lainaamisesta muuttuikin lahjoitukseksi. Huivi on kuivumassa. Pesin ohjeen mukaan, väriä lähti aikalailla! Jäi sitä vielä :)