sunnuntai 25. elokuuta 2013

Pyöräilykesästä syksyä kohti

Uudet verhot pyöräilykesän kunniaksi!

Pyöräverhot ja linssilude
Olemme muutaman työkaverin kanssa ottaneet keväällä työnantajan haasteen vastaan ja osallistuneet "Kilometrikisa 2013":n. Tällä hetkellä poljettuja kilometrejä on kesän aikana kertynyt 1648. Kisa päättyy syyskuun 22. päivä, joten eipä taida kakstonnia mennä rikki. Työmatkoistahan nuo kilometrit ovat 2-4 päivänä viikossa enimmäkseen kertyneet ja nyt aikaiset aamut alkavat olla jo pimenemään päin. Katuvalotkaan eivät koko matkaa kata (taitaa olla viitisen kilsaa ihan pimeetä maantietä!), joten katsotaan, miten käy?
Mukavaa on ollut kesän ajella pitkin maaseutua. Vastaan on tullut tai muuten näkynyt lähietäisyydeltä useita rusakoita, muutamia peuroja, kurkia, joutsenia, palokärkiä...tavallisimpien varisten, pulujen ja räksien ym. lisäksi. Eipä olisi autosta noita kaikkia edes huomannut! Ehkä tiellä koikkelehtivat peurat sentään. Ja ilahduttavan paljon muita työmatkapyöräilijöitä myös!

Syksyn tullen voi sitten vetäistä päälleen pehmeän flanellimekon. Olisihan tästä kankaasta voinut yöpaidankin tehdä, mutta ajattelin tätä pitää kuitenkin enemmän päiväsaikaan.

Oho! Silittäminen unohtui!

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Elokuu hyvässä vauhdissa

A, B, C - toukka matelee tikapuita pitkin huoneeseen...
Vattumato sai tikkaat. Miksi? Se varmaan selviää aikanaan. Paperinarua ja tapettipaperista pyöriteltyjä rullia apuna käyttäen voi päästä kohti korkeuksia :)


Projekti etenee, vattu on jo muuttanut paikalle, jossa sen on tarkoitus sijaita tulevaan kevääseen. Mato kavereineen lomailee vielä muualla "puskissa".
Ei kuitenkaan tässä puskassa eli alppikärhössä, jonka leikkasin "kannolle" viime keväänä. Se kasvatti sitten rehevät vaaleanvihreät varret ja lehdet, joista viime mainitut joutuivat valtaisan vaalean toukka-armeijan suuhun. Toukat puolestaan ravitsivat tiaisen ja kirjosiepon lapset vahvoiksi jan vantteriksi.
Nyt kärhö ponnisteli esiin uuden, entistäkin tanakamman lehvistön (tuskin mahdumme terassille enää) ja lisäksi siniset kukat ovat puhkeamassa lähes joka varteen. Kasvikirjan mukaan "kukkii edellisvuoden versoilla". Taitaa siis luulla talvehtineensa, kun lehdet lähti! En valita!!

Tässä yritin kuvata hyönteisvilinää, joka on menossa maksaruohon kukinnoissa. Huonosti näkyy nuo satakunta kimalaista, kukkakärpästä ym. pörriäistä, joista lähtee vieno surina niiden seikkaillessa jo hieman lakastuvien kukkaterttujen viidakossa. Vieressä kukkii se alkukesällä hautausmaalta pelastettu rutikuiva äitienpäiväruusu. Tuo vaaleanpunainen, jonka selvitymistä epäilin, voi paljon paremmin kuin ruukussa löytynyt valkoinen. Näin ainakin kukinnan runsaudesta päätellen.Hengissä ja kukassa on kaverikin.

Huomenna täällä alkaa koululaisilla koulu ja eskareilla esikoulu. Onnean matkaan kaikille pienille ja vähän isommillekin!