sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna


* Kissapoika ei tuntenut kelloa, vaan herätti lauantaina ja sunnuntaina klo 5.30. En jaksanut kuitenkaan nousta, vaan poistin kissan ruokakupille ja menin jatkamaan unia. Kissapoika on taas kunnossa, ruoka maistuu ja vatsa toimii ja ylettömässä peseytymisessäkin on pientä taukoa.

* Vattumato sai pehmeän sammalvuoteen, puurokupin ja kaverin (jolle on jo luvassa oma roolinsa). Kaveri hohtaa pimeässä!

* Tein lainalasten opiksi matikkamatoperheen (siis oikeastaan toukkia ovat kaikki). En saanut koko kymppisarjaa, seitsemän kohdalla loppui kangas.

* Pyöräilin lauantai-iltana katsomaan kuumailmapallojen yhteislähtöä. Upean näköistä!

* Keitin pitkästä aikaa kesäkeittoa. Muutama viimekesän sadon peruna oli vielä jäljellä ja pakastimessa valikoima vihannespusseja. Liemi sai vaalean värin sulatejuustosta. Aika maukasta!

* Avasin tämän koneen ja ihmettelin näytölle ilmestynyttä säätiedotteen kuvaa! Ulkona en näe edes pilviä sateesta puhumattakaan ja talon varjoisan puolen lämpömittari näyttää lukemaa 27,4.

* Ihailin uutta Novita-lehteä. Kynnet jo syyhyävät....ja on ne uudet glitterpuikotkin....


pikku toukka paksulainen...


Puuro kupissa ON punaista!
Mitäs me mittarimadot!
Kuvassa pallot no. 2-5. Ensimmäinen karkasi jo kuvasta! Kuvaamisessakin oli ongelmansa, sillä kuvausväline oli rannekotelossa, jonka vetoketju juuttui kiinni, enkä saanutkaan sitä auki silloin, kun olisin myöhemmin ollut aivan pallojen kohdalla. Voih!
Perunaa, porkkanaa, papuja, pinaattia....ja sulatejuustoa! Ei kovin kaunista, mutta hyvän makuista.
... jaa, että 19 astetta ja sataa! En usko!!!!
 Ja kuvat on räpsitty taas surkealla puhelimella. Ei voi kehua.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Uusi hame ja ruusunen

Vihdoinkin vuosia sitten meille muuttanut ARI-nukke (keskimmäisenä seisova) sai ehjän hameen. Löytyi lähes samanlaista kangasta, mistä alkuperäinen täysin rikkoutunut oli tehty. Ruutu taitaa olla hiukan suurempaa, mutta väri sen sijaan juuri identtinen. Ehkä. Alkuperäinen oli siinä kunnossa, etten sitä silloin säästänyt.  Kahdella kaveruksella saattaa olla alkuperäiset vaatteet, en ole aivan varma. Ovat kirppari- ja divarilöytöjä kaikki. Suloisia saksalaisneitejä kippuravarpaineen ja kiharoineen, eikö :)?


Takana on pikkupikkuruinen miniruusu, jolla minua muistettiin perjantaina. Se oli istutettu ½ dl:n ruukkuun, ja olin saada raukan jo kuivatettua hengiltä. Nyt on tilaa levitellä juuriaan (ruukun koko n. 2 litraa!)lauantai 20. heinäkuuta 2013

"Kruunajaiset"

... pidetään silloin, kun lainalapsilla on syntymäpäivät. Päätin tehdä aikansa eläneen pahvikruunun tilalle syntymäpäiväsankarille kestävän ja pestävän mallin. Vähän karkasi "mopo käsistä", kun niitä syntyikin neljä!

Onpahan nyt mistä valita. Tärkeitä merkkipäiviä sattuu myös kevätpuolella samanaikaisesti useampia, kun muutamilla on yhteinen juhlapäivä ja kun siihen sattuu vielä lisäksi viikonloppusankari tai kaksi (emme paikalla), voi yhtäaikaisjuhlijoita parhaassa tapauksessa ollakin neljä.

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Valmis!

VATTUMADON TALO

En tiedä mitään sievempää
kuin vattumadon talo.
Punaiset seinät siinä on
ja katto, ja punainen valo

punaisen ikkunaruudun takaa
punaiseen kammariin paistaa.
Vattumato sohvalla istuu
ja punaista puuroa maistaa.

Kukapa voisi kuvitella
herkkuja ruokapöydän!
- Minäkin muutan vaapukkataloon,
kun tarpeeksi suuren löydän!
    (Marjatta Kurenniemi)Väri on vähän kummallinen taas.
 Ihan näin "paloautonpunainen" ei talo ole luonnossa. Lehdet ja varsikin ovat vihreät !

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Pinkki vattu!

Hissukseen etenee Vattumadon talo kaiken muun lomatouhun ohessa. 

Kuivumassa kattokoukussa.  Vatun kuivuminen kestikin yllättävän kauan. Tuntui aina vaan kostealta ja tahmealta pinnaltaan, vaikka harrasti saunomistakin ilman löylyjä (eli kökötti kuivumassa lauteilla aina kun saunaa lämmitettiin). 


 Pohjamaalattu gessolla ja pintaan menossa ensimmäinen ohut kerros vadelmanpunaista väriä, joka valkoisen päällä näyttää kyllä "hellokittypinkiltä"!


Raaka vattu! Odottaa uutta kerrosta punaista. 

Kisupojan lääkekuuri loppui vihdoin. Nyt on ruoka maittanut - huonosti tosin koko kissalaumalla hellekeleillä.
Päiväunet kielletyssä paikassa keittiön pöydälle unohtuneessa paperirasiassa.
Vielä pikainen katsaus eiliseen. Kiitos matkaseurasta ja turvallisesta kuljetuksesta sinne ja takaisin siskolle ja sen miehelle!
Kuvan ottamisen jälkeen taivas tosiaankin muuttui tuolla pilvettömäksi!


Ja sitten, kun taas taivas on pilvessä ja vettä sataa, voin ottaa käyttöön nämä lomapäiväostokset!

Nyt kimaltaa!

torstai 4. heinäkuuta 2013

Ilta torilla

Tampereen tallipihan iltatori on nyt "katsastettu". Aurinkoinen päivä viileni illaksi ja vähän ripsautteli vettäkin taivaalta. Liekö sää syynä, vai mikä, mutta väkeä oli vähänlaisesti liikkeellä. Myyntikin oli sitten hyvinkin vaatimatonta. Eikä pelkästään kaverinani olleella siskollani ja minulla. Yhtä hiljaista näytti olleen muillakin! Hyviä käsityö/askarteluideoita taisimme sentään jakaa - ilmaiseksi ;)

Iltatori ideana sen sijaan oli varsin mukava. Katoksessa olevat paikat piti varata etukäteen, mutta pihalle sai myös tulla omine pöytineen tai viltteineen kuka tahansa ja lavalla soittettiin samanaikaisesti ihan kelvollista musiikkia. Tallipihan myymälät ja kioskit olivat nekin avoinna.

Harmi vaan, että matkaa Tampereelle on sen verran, ettei saadulla tuotolla ihan heti matkata uudelleen. Hämyisiä kuvia myyntipöydästämme